В Олександрівському районі ліквідовують стихійні звалища

29.01.2021 12:15

Роботи з наведення чистоти й порядку тривають у всіх районах обласного центру. Окрема увага приділяється ліквідації стихійних сміттєзвалищ. Проблема, яка не втрачає актуальності з року в рік, планомірно вирішується. Так, сьогодні підрядники зокрема попрацювали за адресою вул. Залізнична, 13а, що в Олександрівському районі - прибрали залишки кронованого гілля та накопичені побутові відходи.

Роботи з прибирання стихійних звалищ в Олександрівському районі почали тиждень тому. За цей час підрядники встигли опрацювати близько 10 локацій. Цього разу купу непотрібу розібрали поблизу будинку за адресою вул. Залізнична, 13а. Зрізані гілки, залишки будівельних матеріалів, побутові відходи до сміттєвих баків несуть жителі прилеглих приватних будинків.

Голова Олександрівської районної адміністрації Валерій Мостовий зазначив, що великі за габаритами речі мешканці зобов’язані утилізувати на спеціальних полігонах самотужки - через найм компанії-підрядника. Втім люди зносять їх до сміттєвих контейнерів, а вивозити доводиться вже районній адміністрації за кошти міського бюджету.

- Сьогодні ми працюємо на вулицях Залізничній, Жуковського й далі рухатимемося по району. Сума договору з компанією-підрядником сягає 1 млн 500 тис. грн. Передбачається вивезення понад 650 т сміття. Загалом буде опрацьовано близько 160 га території, - додав Валерій Мостовий.

Керівництво району закликає запоріжців підтримувати чистоту й порядок та не захаращувати вулиці сміттям. Також нагадує, що створення стихійних сміттєзвалищ карається згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення накладенням штрафу на громадян від 340 до 1700 грн. Також в межах території проводять профілактичні заходи – влаштовують бесіди та обходи з поліцейськими.