У Запоріжжі планують цього року завершити відновлення школи, зруйнованої пожежею

02.02.2021 12:35

У Запоріжжі продовжують відновлювати школу №53, яка розташована у Шевченківському районі. Підрядники утеплюють покрівлю, ремонтують спортивний зал, готують до утеплення фасад. Продовжуються внутрішні роботи. Сьогодні міський голова Володимир Буряк проконтролював, як просувається ремонт на цьому об’єкті.

У серпні 2020 року у Запоріжжі стартували роботи з відновлення школи №53, яка постраждала кілька років тому від пожежі. Відновлення навчального закладу потребувало значного фінансування, ресурсів міського бюджету для цього було недостатньо. Тому міська влада довгий час опрацьовувала варіанти залучення коштів. У результаті школу вдалося включити до державної програми «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України», тобто за рахунок залучення коштів Європейського інвестиційного банку.

З серпня минулого року вдалося виконати значний обсяг робіт. Зокрема демонтажних, а також з улаштування та армування монолітного каркасу перекриттів між поверхами, монтажу перегородок, ремонту покрівлі, посилення віконних прорізів, ремонту спортивного залу. Продовжується ремонт та утеплення покрівлі, монтаж електричних мереж, перегородок у приміщеннях, встановлення нових вікон тощо.

- Вдалося включити школу до Надзвичайної кредитної програми. На жаль, минулого року у рамках цієї програми було виділено лише частину обіцяних коштів. Однак продовжуємо звертатися до Кабінету Міністрів України, профільних міністерств щодо виділення необхідного фінансування. Адже на даний час підрядник виконав у кілька разів більший обсяг робіт, ніж було профінансовано. Хочу подякувати за це підряднику, - сказав Володимир Буряк.

Підрядники зазначають, що зараз на об’єкті щоденно працюють близько 30 робітників. Кількість працівників вже найближчим часом планується збільшити вдвічі. У лютому буде активізовано як внутрішні, так і зовнішні роботи. Зокрема планується штукатурити приміщення на 3 та 4 поверхах. Адже погодні умови цьому сприяють.

- Ремонтні роботи необхідно завершити цього року. За умови стабільного фінансування можна говорити про закінчення вже у вересні, саме таке завдання було поставлене перед підрядником. Після завершення ремонту, введення об’єкта в експлуатацію район отримає сучасну школу. Це буде єдиний комплекс, де також планується відкрити дві дошкільні і ясельну групи. Це дозволить розвантажити розташований поруч дитячий садок, - зазначив Володимир Буряк.

Завершення ремонтних робіт залежатиме від наявності фінансування. Міський голова наголосив, що оновлена школа потрібна Шевченківському району, тому розглядаються різні варіанти продовження фінансування. У разі, якщо держава не зможе виділити кошти у повному обсязі, місто розглядатиме можливість виділення грошей з місцевого бюджету.