У Запоріжжі перевіряють, як міські перевізники виконують умови договорів

10.02.2021 12:28

Сьогодні, 10 лютого, в управлінні з питань транспортного забезпечення та зв’язку міської ради відбулася нарада за участю представників підприємств-перевізників. Зокрема обговорили дотримання договірних зобов’язань – здійснення нагляду за технічним станом транспортних засобів, задіяних у перевезенні пасажирів, і медичним контролем за станом здоров’я водіїв, які працюють на маршрутах.

Нагадаємо, 1 лютого у Запоріжжі трапилась дорожньо-транспортна пригода за участю мікроавтобуса, який обслуговував маршрут №81. Водій, який ймовірно перебував у стані наркотичного сп’яніння, вчинив наїзд на електроопору та зник з місця ДТП. У результаті постраждали пасажири. Їх з травмами різного ступеню важкості шпиталізували до лікарні.

За дорученням міського голови Володимира Буряка управлінням з питань транспортного забезпечення та зв’язку міської ради була створена комісія, яка провела перевірку цього автотранспортного підприємства.

- З цим перевізником буде розірвано договір. Будуть надані листи для пропозицій щодо вирішення питання з обранням тимчасового перевізника строком на 3 місяці і почнеться процедура проведення конкурсу, - зазначив начальник управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку Запорізької міської ради Олександр Власюк.

Фахівці управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку проводять перевірки решти підприємств, задіяних в організації пасажирських перевезень. Першочергово увагу звертають на порядок проведення медичних оглядів водіїв (при виїзді на маршрут і заїзді), справність транспортних засобів і санітарний стан у слонах. У випадку виявлення невідповідностей договори з міськими перевізниками розриватимуть.

- Наше першочергове завдання зараз максимально підвищити дисципліну під час керування транспортними засобами, які задіяні у перевезенні наших пасажирів. Наголошую на необхідності дотримання правил дорожнього руху, особливо в зимовий період, коли пересування транспорту ускладнюють погодні умови. Також одним з пріоритетних завдань є встановлення у салонах відеореєстраторів, які першочергово потрібні керівникам підприємств і водіям, які працюють на лініях, для підвищення самодисципліни й недопущення порушень правил проїзду перехресть, світлофорних об’єктів та перевищення швидкості, - додав Олександр Власюк.

Також начальник управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку наголосив на необхідності дотримання протиепідемічних заходів під час здійснення пасажирських перевезень. Оскільки карантин в Україні триватиме до 30 квітня, продовжують діяти обмеження стосовно кількості пасажирів у салоні, яка має відповідати кількості місць для сидіння, регулярної обробки поверхонь дезінфікуючими засобами, а також дотримання маскового режиму водіями і пасажирами.