Відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань соціального та економічного розвитку, бюджету і фінансів

10.02.2021 17:55

Депутати заслухали фінансовий план концерну «Міські теплові мережі» на 2021 рік, а також розглянули проєкти рішень щодо внесення змін у міські програми освіти, соціального захисту, розвитку інфраструктури та благоустрою, зайнятості населення тощо.

Представники концерну «Міські теплові мережі» ознайомили членів комісії з основними показниками фінансового плану на 2021 рік. Так, доходи підприємства складуть – 2,4 млрд гривень, видатки – 2,9 млрд. У поточному році планують відремонтувати понад 50 кілометрів мереж, що майже вдвічі перевищує минулорічні показники.

Генеральний директор концерну Олександр Грек також нагадав, що цього року не передбачене зростання тарифів на тепло та гарячу воду, незважаючи на підвищення вартості закупівлі природного газу для самого підприємства. Для врегулювання ситуації вчора Асоціацією міст України та Кабінетом Міністрів України був підписаний відповідний Меморандум.

Також на засіданні комісії було розглянуто проєкт рішення щодо внесення змін до програми інфраструктури та комплексного благоустрою, який передбачає збільшення видатків по роботах на деяких важливих об'єктах.

Так, за рахунок залишків субвенції з державного бюджету та співфінансування за рахунок коштів міста передбачаються видатки на реалізацію робіт з будівництва зовнішнього освітлення по вул. Військбуд та реконструкцію світлофорного об’єкту по вул. 8 Березня. Ще 3,7 млн гривень необхідно передбачити для розробки проєктно-кошторисної документації по об’єктах «Реконструкція вул. Калібрової від вул. Південне шосе до вул. Солідарності» та коригування по об’єкта «Капітальний ремонт тротуару площі Привокзальної». Ще 3,8 млн грн потребує коригування проєктно-кошторисної документації та виконання будівельних робіт І черги по об’єкту «Реконструкція транспортної розв'язки на виїзді з першого мосту Преображенського на о. Хортиця (облаштування перехідно-швидкісної смуги)».

Розглянули депутати і питання перерозподілу коштів у програмі «Освіта на 2019-2020 роки» та міській комплексній програмі соціального захисту населення. Також були заслухані пропозиції щодо реалізації програми створення нових робочих місць шляхом проведення громадських робіт, а також проведення голосування за проєкти «Громадського бюджету» лише на електронному порталі конкурсу.

- На наступне засідання очікуємо детальний звіт по Громадському бюджету щодо виконання проєктів та по освоєнню коштів. Також даємо доручення департаменту фінансів підготувати детальні цифри щодо залишку коштів у загальному фонді, який нам дасть змогу закрити частину видатків, - зазначив голова постійної депутатської комісії з питань соціального та економічного розвитку, бюджету та фінансів Олег Корольов.