У Запоріжжі триває реконструкція однієї з головних площ міста

12.02.2021 16:20

Площа Запорізька є одним зі знакових місць нашого міста. Аби оновити головну міську площу та зберегти її від руйнування за ініціативи міського голови Запоріжжя Володимира Буряка було розроблено масштабний проєкт реконструкції. Виконання першочергових робіт дозволить врятувати територію, адже тут існує загроза зсувів.

Реконструкція площі Запорізької стартувала минулого року. За цей час було виконано чимало робіт. За інформацією департаменту інфраструктури та благоустрою Запорізької міської ради, на ділянці вже виконали земляні роботи та облаштували підпірні стінки. Окрім того, підрядники виконали демонтаж постаменту пам’ятника, демонтаж плит з підпірної стіни оглядового майданчика та влаштували сходовий марш.

Окрім цього, найближчим часом планується виконати роботи з бетонування подовження підпірних стінок ПСМ 2, ПСМ 3, ПСМ 4 для запобігання зсуву ґрунту площі Запорізької.

Роботи з реконструкції знаходяться на постійному контролі міської влади, департаменту інфраструктури та благоустрою Запорізької міської ради. Підрядна організація щоденно надає інформацію до департаменту щодо кількості залучених працівників, техніки та плану робіт.

Нагадаємо, після виконання першочергових аварійних робіт планується перейти до благоустрою площі Запорізької з облаштуванням освітлення, озелененням, встановленням лавочок тощо.