На вулицях Запоріжжя буде більше світлофорів та освітлення

17.02.2021 17:35

Сьогодні в Запорізькій міській раді відбулись засідання постійних депутатських комісій. Так, депутати, що входять до постійної комісії з питань життєзабезпечення розглянули низку питань, які будуть обговорені на наступній сесії міськради.

Зокрема, народні обранці підтримали винесення на розгляд сесії проєкту внесення змін до програми розвитку інфраструктури та комплексного благоустрою міста Запоріжжя на 2020-2022 роки. В рамках цієї програми пропонується побудувати мережу зовнішнього освітлення по вул. Військбуд. Роботи планується виконати за рахунок залишків субвенції з державного бюджету та співфінансування з бюджету міста. Також проєктом передбачається виконання реконструкції світлофорного об’єкту по вул. 8 Березня, вул. Таганській та будівництво нового світлофору на перехресті вул. Братська - проїзд з вул. Тиражної.

Окрім цього, враховуючи роботи з будівництва нових мостів через р. Дніпро, у проєкті передбачається виділення фінансування на реконструкцію пішохідного шляхопроводу через Прибережну автомагістраль з благоустрієм прилеглої території та реконструкцію транспортної розв'язки на виїзді з першого мосту Преображенського на о. Хортиця. Там планується облаштувати перехідно-швидкісну смугу.

Також на засіданні постійної комісії депутати обговорили і підтримали винесення на розгляд сесії низки питань щодо реалізації міських програм.