Місто придбало для пологового будинку №4 обладнання на 3,6 мільйони гривень

18.02.2021 10:55

У Запоріжжі продовжують приділяти підвищену увагу розвитку медичних закладів. Низка програм реалізується за кошти бюджету міста. Один з прикладів – пологовий будинок №4. Для нього лише минулого року за кошти міського бюджету придбали обладнання на 3,6 мільйони гривень. Про це повідомив на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» міський голова Володимир Буряк.

Міський голова наголосив, що лікуванням хворих на коронавірус у Запоріжжі займаються не лише в лікарнях, а й у 4-му пологовому будинку, який перепрофільовано саме під надання медичної допомоги вагітним і новонародженим з діагнозом COVID.

Місто приділяє підвищену увагу розвитку цього медичного закладу. Зокрема минулого року за кошти громади Запоріжжя, тобто міського бюджету, було придбано 2 апарати ШВЛ, 3 монітори пацієнта, дефібрилятор, лабораторне обладнання тощо. Крім того, облаштували понад 40 додаткових точок централізованої подачі кисню. Нове оснащення пологовий будинок отримав і за кошти Національної служби здоров’я України.

Володимир Буряк зазначив, що у планах цього року – виконання ремонтних робіт у приміщеннях пологового будинку, а також встановлення сучасної системи протипожежної безпеки.