На маршруті №81 працюватиме новий перевізник

22.02.2021 13:55

З 1 березня по 31 травня автобусний маршрут №81 «вул. Товариська – 4-й Південний мікрорайон» обслуговуватиме тимчасовий перевізник. Договір з попереднім перевізником розірвано достроково. Управлінню з питань транспортного забезпечення та зв’язку Запорізької міської ради доручено організувати конкурс для визначення постійного перевізника, який у подальшому працюватиме на маршруті №81.

Нагадаємо, на маршруті №81 сталась дорожньо-транспортна пригода, у результаті якої постраждали 16 пасажирів, мікроавтобус врізався у стовп. За дорученням міського голови Володимира Буряка управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку міської ради провело перевірку перевізника. За її підсумками Володимир Буряк доручив підготувати проєкт рішення про розірвання договору на обслуговування маршруту №81.

Згідно з законодавством та діючими нормативами потрібно було пройти всі процедури, необхідні для дострокового розірвання договору та визначення тимчасового перевізника. Це обов`язкова умова для того, щоб у подальшому рішення не було оскаржене, а запоріжці не постраждали навіть від тимчасового припинення роботи маршруту. У результаті виконавчий комітет Запорізької міської ради сьогодні прийняв рішення про дострокове розірвання з 1 березня договору з ТОВ «Юністар-Авто» на обслуговування маршруту №81. Згідно з діючими нормами на маршруті визначено тимчасового перевізника на період з 1 березня по 31 травня. Ним стало ТОВ «ТК «Автоспринт». За цей час управлінню з питань транспортного забезпечення та зв’язку міської ради доручено організувати конкурс на постійне обслуговування вказаного маршруту.

- Всі пам’ятають дорожньо-транспортну пригоду, у результаті якої постраждали люди. За підсумками перевірки було моє доручення розірвати договір на обслуговування маршруту №81. Разом з тим необхідно було визначити тимчасового перевізника, який працюватиме на маршруті, поки не буде проведено новий конкурс, адже необхідно забезпечувати перевезення пасажирів, люди не повинні страждати. Тепер відповідне рішення прийняте і з 1 березня на маршруті працюватиме новий перевізник, - зазначив Володимир Буряк.