У запорізькій багатоповерхівці міняють труби

23.02.2021 16:25

В будинку №64 по вулиці Приходській виконуються планові ремонтні роботи. Зокрема сьогодні здійснювали заміну водостічних труб. Раніше тут провели скління. Там, де було неможливо виконати таку роботу через порушену цілісність рами, замовили нові вікна. Зараз вони виготовляються. Нещодавно провели заміну більше 60 погонних метрів трубопроводу холодного водопостачання у підвалі. Роботи проводить керуюча компанія «Місто для людей», яка обслуговує цей будинок.

- У цьому будинку також виконали герметизацію вводу води. Сьогодні наші фахівці замінюють водостічні труби - 105 погонних метрів. Всі роботи виконуються за заявками мешканців та з урахуванням накопичень для поточних ремонтів, - зазначила прессекретарка керуючої компанії «Місто для людей» Валерія Ситник.

Сьогодні у будинку також провели обстеження - перевіряли стан конструктивних елементів та мереж. Остаточні висновки будуть трохи згодом. В залежності від них та від побажань мешканців, а також наявності накопичень для поточних ремонтів, тут будуть плануватися подальші роботи.

Зазначимо, для цього будинку діє типовий договір. У вартість послуг входить прибирання прибудинкової території, підмітання раз на тиждень сходових клітин, технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем (гарячого та холодного водопостачання, водовідведення, теплопостачання, зливової каналізації, мереж електропостачання та електрообладнання), дератизация, дезінсекція, освітлення місць загального користування. Поточний ремонт здійснюється за рахунок накопичувальної статті тарифу.

- Більшість мешканців сплачують за послугу вчасно. Але є окремі боржники. Ми розуміємо, що є різні життєві обставини, тому нагадуємо, що завжди можна укласти договір про реструктуризацію заборгованості, - розповіла Валерія Ситник.