У Запоріжжі продовжать програму співфінансування для проведення капітальних ремонтів у багатоквартирних будинках

24.02.2021 15:25

На сесії Запорізької міської ради депутати проголосували за внесення змін до програми проведення капітальних ремонтів у багатоквартирних будинках на умовах співфінансування. Нововведення стосуються порядку подання документації та визначення часток співфінансування в залежності від загальної площі будинку.

Програма проведення капітальних ремонтів у багатоквартирних будинках діє у Запоріжжі з 2016 року та дає змогу покращити стан будинку на умовах співфінансування – частину покриває міський бюджет, частину – самі мешканці. Такою можливістю з часів старту програми скористалися понад 300 ОСББ, цього року її реалізацію продовжено.

Так, мешканці мають змогу отримати фінансову допомогу для проведення ремонту даху та покрівлі, центрального опалення, мереж гарячого та холодного водопостачання, каналізації, електроосвітлення, відновлення вимощення навколо будинку, облицювання цоколя будинку.

Розмір часток фінансування визначається в залежності від виду робіт та загальної площі будинку. Загалом частка мешканців стартуватиме від 5% і не перевищуватиме 40%, решту, більшу частину коштів, покриватиме міський бюджет.

Порядок подання документів передбачає, що співвласники мають самостійно замовити проєктно-кошторисну документацію та прийняти рішення щодо участі у програмі співфінансування на загальних зборах, де також обирають напрямок робіт, визначають максимальний розмір частки співфінансування та уповноважену особу. Саме уповноважена особа має подати до департаменту з управління житлово-комунальним господарством Запорізької міської ради заяву на участь у програмі, відповідну кошторисну документацію, протокол загальних зборів, характеристику будинку та інші необхідні документи.

Заяви на участь у програмі співфінансування капітальних ремонтів прийматимуть у період з 23 березня до 2 квітня. 26 листопада поточного бюджетного періоду визначено кінцевим терміном закінчення капітальних робіт та подання актів фактично виконаних робіт на умовах співфінансування.