ДЮСШ «Металург» продовжує розвиватися

23.02.2021 18:10

Сьогодні стан дитячо-юнацької спортивної школи після часткового оновлення інвентарю та території приїхали перевірити представники міської влади. В ході зустрічі з керівництвом закладу говорили про плани та перспективи.

Дитячо-юнацька спортивна школа з футболу «Металург» була створена в 1975 році. За 40 років свого існування школа підготувала цілу плеяду талановитих гравців, які виступали в складі основної, молодіжної та юнацької збірних команд України на міжнародних змаганнях.

У 2015 році постановою господарського суду Запорізької області ТОВ «Професійний клуб «Металург» було визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру.  В результаті ліквідації футбольного клубу «Металург» була закрита і дитячо-юнацька спортивна школа, яка готувала резерв до молодіжного складу команди. Тренери-викладачі були звільнені за скороченням штатів.

Міська влада прийняла рішення підтримати дитячий футбол і рішенням сесії міської ради у 2016 році була створена міська дитячо-юнацька спортивна школа «Металург  Запоріжжя»,  до складу якої увійшов тренерсько-викладацький склад ліквідованої школи та її вихованці (650 учнів). На теперішній час кількість вихованців зросла більше як удвічі та нараховує 1450 спортсменів.

Починаючи з 2017 року міська влада щорічно виділяє кошти на розвиток інфраструктури та матеріально-технічної бази школи.

За цей період за кошти місцевого бюджету було придбано:

  • пасажирський автобус (19 місць);
  • модульні роздягальні;
  • спортінвентар та спортивна форма.

У  2018 році за рахунок коштів депутатського фонду придбано та укладено штучне покриття футбольного поля розміром 102,4 х 57,3 м. У 2019 році за підтримки громадської організації «Запорізька футбольна школа «Металург» було переобладнано ще три футбольних поля.

Але залишилося  одне основне невирішене питання для повноцінного функціонування школи  –  це наявність власної футбольної бази.    

Рішенням виконавчого комітету міської ради на початку 2020 року  була створена робоча група для вивчення  питання доцільності  придбання у комунальну власність територіальної громади Запоріжжя об'єктів нерухомого майна, розташованих за адресою: м. Запоріжжя, вул.12 Квітня, 2. Його також придбали у комунальну власність.

До складу нерухомого майна увійшла двоповерхова будівля площею 1201,4 кв. м, 5 футбольних полів.

Результатом збереження дитячо-юнацької спортивної школи «Металург Запоріжжя» та  виділення коштів з місцевого бюджету на її розвиток  стали успішні виступи вихованців у вищій лізі дитячо-юнацької футбольної ліги України (ДЮФЛ). Частина випускників школи (за останні чотири роки) успішно граює у професійних футбольних лігах.

Тепер у планах на 2021 рік відремонтувати будівлю школи – як фасад, так і внутрішні комунікації - та перестелити штучне покриття на ще одному полі. На це з міського бюджету планується виділити 7 млн грн. У планах і ремонт спортивного залу. 

Також мова йде про будівництво сучасного спортивного манежа.

- Зараз, коли міський голова повністю домовився з Міністерством спорту про фінансування, ми виділяємо 8 млн грн для розробки проєкту будівництва. 90% коштів на будівництво повинні виділити з державного бюджету. Таким чином вже за кілька років на території Запоріжжя, біля будівлі ДЮСШ «Металург», з’явиться сучасний великий хаб для заняття одразу кількома видами спорту, - розповів заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров.