У Запоріжжі продовжать допомагати підприємцям сплачувати відсотки за кредитами

03.03.2021 12:25

У Запоріжжі буде розширено можливості для розвитку малого та середнього бізнесу за програмою «Доступні кредити 5-7-9%». За дорученням міського голови Володимира Буряка готується рішення щодо збільшення сум кредитів, за якими міський бюджет зможе компенсувати відсотки таким підприємцям. Про це Володимир Буряк написав сьогодні на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук».

Міський бюджет Запоріжжя допомагає мікропідприємцям, представникам малого бізнесу, які звертаються за отриманням кредиту у рамках державної програми «Доступні кредити 5-7-9%». Місто компенсує вказаним підприємцям 5% процентної ставки по кредитах, які не перевищують 600 тисяч гривень. Міський голова Володимир Буряк минулого року підписав Меморандуми про співпрацю у цьому питанні з 4 державними банками - «Ощадбанком», «Приватбанком», «Укргазбанком» і «Укрексімбанком».

Зазначимо, в умовах коронакризи значних збитків зазнали підприємці, які не працювали під час карантину. Постраждали і багато з тих, хто все ж продовжував працювати. У Запоріжжі вирішили підтримати на міському рівні малий бізнес, який бажає отримати кредит на свій розвиток у рамках програми «Доступні кредити 5-7-9%». У результаті минулого року, за дорученням міського голови Володимира Буряка, було підготовлене та прийняте рішення, згідно з яким місто компенсує запорізьким підприємцям відсотки у розмірі 5% річних за вказаною кредитною програмою, якщо обсяг кредиту не перевищує 600 тисяч гривень.

Тепер максимальну суму кредиту, за яким компенсуватимуть відсотки у 5%, вирішено збільшити. Володимир Буряк доручив розробити відповідне рішення виконавчого комітету. Це дасть можливість більшій кількості підприємців скористатися такою можливістю.

Міський голова повідомив на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук», що за цей час у Запоріжжі було 15 учасників вказаної програми. Попит є, тому готується рішення щодо збільшення з 600 тисяч до 1 мільйона гривень сум кредиту, за яким можна буде отримати компенсацію 5% річних відсоткової кредитної ставки.