Медичні заклади Запоріжжя, які лікують хворих на коронавірус, забезпечені киснем та отримали додаткові кріоциліндри

04.03.2021 11:00

Запорізькі медичні заклади, які лікують хворих на коронавірус, заповнені на 40%, наявно 415 вільних місць, забезпечених киснем. Лікарні отримали додаткові кріоциліндри для системної та безперебійної роботи киснезабезпечення. Про це сьогодні повідомив на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» міський голова Володимир Буряк.

Міський голова Володимир Буряк нагадав на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук», що з початку пандемії в Запоріжжі для надання допомоги хворим на коронавірус перепрофільовані лікарні № 1, № 2, № 6, № 7, № 9, дитяча лікарня № 5 та пологовий будинок № 4. Всього в 7 лікарнях міста функціонують 928 ліжок для лікування хворих коронавірусом, з них 63 – реанімаційні. Забезпеченість цих ліжок киснем складає 104%.

У цих закладах охорони здоров’я наявні 136 апаратів ШВЛ, 406 кисневих концентраторів, а також інше необхідне обладнання та засоби індивідуального захисту. Зазначимо, один кисневий концентратор може за необхідності забезпечувати киснем одночасно 2 хворих. Важливо також, що лікарні сьогодні отримали додаткові кріоциліндри для системної та безперебійної роботи киснезабезпечення.

Загалом з початку епідемії місто виділило на боротьбу з пандемією вже більше 200 млн грн. У планах на цей рік – продовжити оновлення медичного та лабораторного обладнання, зокрема закупити додаткові апарати УЗД, рентгени, а також придбати сучасні медичні ліжка.