У Запоріжжі тепер можна онлайн зареєструвати місце проживання дитини з комплексною послугою «єМалятко»

04.03.2021 16:50

Батьки новонароджених запоріжців тепер мають змогу онлайн зареєструвати місце проживання дитини під час замовлення комплексної послуги «єМалятко». Для запровадження цієї послуги департамент реєстраційних послуг Запорізької міської ради за кошти місцевого бюджету придбав необхідне технічне обладнання та розробив спеціальне програмне забезпечення. Нова онлайн-послуга працює вже тиждень. За цей час нею скористувалося 22 особи. Попит зростає кожного дня.

«єМалятко» — це комплекс із 9 послуг від різних органів влади, потрібних при народженні дитини. Замість численних візитів до державних установ та збору десятків різних документів батьки мають змогу самостійно замовити на порталі «Дія» всі необхідні послуги для новонародженого за однією заявою усього за 30 хвилин. Зокрема оформити свідоцтво про народження, допомогу на дитину, номер платника податків та зареєструвати місце проживання малюка.

- Головна перевага замовлення послуги «єМалятко» онлайн у тому, що батькам не потрібно контактувати з людьми та кілька раз відвідувати державні органи, що особливо важливо в умовах поширення COVID-19. Ми піклуємося про кожного заявника та активно працюємо над тим, щоб отримання послуги «єМалятко» було максимально зручним та безпечним для батьків, - відзначив директор департаменту реєстраційних послуг Запорізької міськради Олександр Казанцев.

Комплексна послуга «єМалятко» доступна для замовлення онлайн на Єдиному державному вебпорталі електронних послуг «Дія» за посиланням: https://diia.gov.ua/services/yemalyatko.

Усе, що потрібно мати батькам — медичний висновок про народження дитини та кваліфікований електронний підпис.

Рішення про реєстрацію місця проживання буде ухвалено не пізніше наступного робочого дня. Якщо ж необхідно отримати витяг про зареєстроване місце проживання, можна звернутися до відповідного відділу реєстрації фізичних осіб управління державної реєстрації фізичних осіб департаменту реєстраційних послуг Запорізької міської ради.

Детальну інформацію про реєстрацію місця проживання дитини можна отримати за посиланням https://diia.gov.ua/services/reyestraciya-miscya-prozhivannya-ditini.