У Запоріжжі продовжується оновлення площі Привокзальної

11.03.2021 13:40

Триває капітальний ремонт однієї з головних візитівок Запоріжжя – площі Привокзальної, яка розділена на дві функціональні частини. Реконструкція тротуару з лівого боку вже завершена, нині підрядник виконує роботи з правого.

Площа біля вокзалу «Запоріжжя-1» - місце, з якого для подорожуючих починається знайомство з Запоріжжям. Вона давно потребувала ремонту. Проведена реконструкція дозволить комфортно облаштувати територію, зокрема встановити лавки для сидіння, де запоріжці та гості міста зможуть почекати потяг або громадський транспорт.

Так, минулоріч підрядники виконали першу чергу робіт з лівого боку площі: вимостили тактильною й тротуарною плиткою типу «Старе місто», встановили гранітні бортові камені, бетонні бордюри, а також лавки для сидіння й урни.

Цьогоріч у березні почали другу чергу реконструкції – з правого боку. На ділянці площею 800 кв. м виконують аналогічні види робіт.

- Зараз триває демонтаж старого асфальтового покриття, після чого буде відновлено існуючий гранітний бортовий камінь і підготовлено основу під вкладання тротуарної плитки. Вона сірого кольору, того ж типу «Старе місто», і відповідає проєкту, - розповів начальник відділу дорожньо-мостового господарства департаменту інфраструктури та благоустрою Запорізької міськради Максим Кущенко.

Також планується вкласти тактильну плитку та знизити бортовий камінь у місцях пішохідних переходів. Це дозволить забезпечити безперешкодне пересування людей з інвалідністю та мам з дитячими візочками. Також проєктом передбачене встановлення лавок і урн. Впоратися підрядники налаштовані до 1 травня.