Депутати на бюджетній комісії розглянули зміни до головного фінансового документу міста

24.03.2021 17:00

Сьогодні, 24 березня, відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань соціального та економічного розвитку, бюджету і фінансів. Депутати заслухали доповідь представників департаменту фінансів щодо внесення змін до кошторису міста, а також ознайомились з основними проєктами рішень, що будуть затверджені на найближчій сесії міської ради.

Як доповіла директорка департаменту фінансової та бюджетної політики Запорізької міської ради Ольга Вагіс, зміни стосуються як дохідної, так і видаткової частини бюджету. За результатами сесії обласної ради, яка відбулась 18 березня, місто приймає асигнування за наступними напрямками: майже 500 тисяч гривень державної підтримки на інклюзію (оснащення груп та класів, де навчаються діти з особливими освітніми потребами), 8,8 млн гривень за рахунок екологічних надходжень, а також кошти по депутатських повноваженнях обласного рівня, що не були надані у 2020 році - 2,2 млн грн.

- На базі 5-ї дитячої лікарні розпочато створення інфекційного відділення - реконструкція буде здійснена на умовах співфінансування, депутати облради виділили 10 млн гривень на цей напрямок. А також 835 тисяч гривень на реконструкцію дитячого спортивного майданчика по вул. Жаботинського. Крім того, з держбюджету в рамках надзвичайної кредитної програми по відновленню, у якій беруть участь 3 об’єкти – 53 школа, Мала гуманітарна академія та Палац дитячої та юнацької творчості - надійшов транш у розмірі 29,2 млн, - розповіла директорка департаменту фінансової та бюджетної політики Запорізької міської ради Ольга Вагіс.

Щодо видаткової частини – то майже півмільйона гривень місто спрямує на проведення тендерної процедури та початок реставраційних робіт у будинку № 234 по проспекту Соборному. Ще 4,5 млн передбачено на поточний ремонт доріг, зокрема відновлення асфальтового покриття по вул. 12 Квітня. 5,5 млн необхідні для здійснення технічного обстеження для подальшого будівництва об’їзної дороги для вантажного транспорту, у межах проєкту зведення запорізьких мостів.

Також на засіданні депутати розглянули питання надання дозволів на закупівлю обладнання у фінансовий лізинг для запорізьких лікарень та комунальних підприємств. Це зокрема придбання пожежної техніки та снігоприбиральної машини для аеропорту, оновлення рухомого складу КП «ЕЛУАШ», техніки концерну «Міські теплові мережі» та КП «Водоканал» тощо.

- Техніка ця необхідна, а така процедура дозволяє нам її швидко отримати. Звичайно, лізинг відобразиться у бюджеті й наступного року, але оновлення парків дозволить нам зменшити кошти, які ми зазвичай спрямовували на фінансову допомогу для цих підприємств, - зазначила Ольга Вагіс.