Держава обіцяє допомогти Запоріжжю у залученні іноземних інвестиції

29.03.2021 16:08

Міський голова Володимир Буряк та виконавчий директор Державної установи «Офіс із залучення та підтримки інвестицій» (ДУ «ЮКРЕЙНІНВЕСТ») Сергій Цівкач обговорили перспективи спільної роботи для залучення до Запоріжжя іноземних інвестицій. Учасники зустрічі висловили зацікавленість у подальшому співробітництві. Один з перших кроків – визначення кількох ключових проєктів, які могли б зацікавити іноземних інвесторів.

В Україні створено Державну установу «Офіс із залучення та підтримки інвестицій» (ДУ «ЮКРЕЙНІНВЕСТ»). Її завдання працювати над залученням до України іноземних інвестицій. Вже визначено понад 40 країни, які стануть пріоритетом для роботи з залучення інвестицій до нашої держави. Серед них не лише країни Європи, Північної Америки, а й Азії, наприклад, Перської затоки.

Зараз керівництво ДУ «ЮКРЕЙНІНВЕСТ» налагоджує діалог з регіонами України, які зацікавлені у залученні інвестицій для розвитку діючих та створення нових виробництв у різних галузях економіки. Зокрема одна з таких зустрічей відбулась сьогодні у Запоріжжі. Міський голова Володимир Буряк та виконавчий директор ДУ «ЮКРЕЙНІНВЕСТ» Сергій Цівкач обговорили перспективи спільної роботи у цьому напрямку.

- Запоріжжя зацікавлене в інвесторах, адже місто, до якого надходять інвестиції, буде продовжувати розвиватися. Саме інвестиції мають сприяти створенню нових робочих місць, розвитку виробництва у різних галузях. Одним з результатів цього у подальшому стане зростання надходжень до бюджету громади, тобто місто зможе вкладати більше коштів у реалізацію важливих для містян програм, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова проінформував керівника ДУ «ЮКРЕЙНІНВЕСТ» про реалізацію низки важливих міських програм, досвід співробітництва міста з українськими банками та міжнародними фінансовими інститутами. Володимир Буряк зупинився на програмі розвитку аеропорту, оновленні міського громадського транспорту, планах залучення коштів для модернізації споруд та обладнання КП «Водоканал».

- Все, що місто робить для розвитку аеропорту, транспортної інфраструктури, дуже важливо. Адже якісна злітно-посадкова смуга, відремонтована дорога потрібні не лише містянам, але й потенційним інвесторам. Впевнений, що у Запоріжжя є потенціал для залучення інвестицій, достатньо згадати про економічні показники міста в енергетиці, металургії, машинобудуванні. Наша ж організація готова стати надійним другом, опорою Запоріжжя у спілкуванні з іноземними інвесторами, - зазначив Сергій Цівкач.

За результатами обговорення учасники зустрічі домовилися, що Запоріжжя та ДУ «ЮКРЕЙНІНВЕСТ» спільно визначать кілька проєктів, які можна було б реалізувати на території міста та при цьому вони будуть цікавими для потенційних інвесторів. Зазначалося, що важливо перейти від загальних заяв до роботи з конкретними інвесторами, яка може принести результат. Адже саме іноземні інвестиції повинні стати ефективним механізмом розвитку української економіки.