У спальному районі Запоріжжя з’явиться сучасна сімейна амбулаторія

01.04.2021 13:10

Відокремлена сімейна амбулаторія для дорослого населення відкриється в Бородинському мікрорайоні.

Амбулаторія розташовуватиметься за адресою вулиця Товариська, 37а. Це прибудова до житлового багатоповерхового будинку. Раніше тут було відокремлене відділення комунальної стоматологічної поліклініки, проте потреба в такій послузі саме тут зменшилась, тож було вирішено переобладнати приміщення під амбулаторію сімейної медицини.

- За дорученням міського голови Володимира Буряка в Запоріжжі продовжується робота з наближення первинної медицини до мешканців міста та створення розгалуженої системи відокремлених амбулаторій. Такі медзаклади вже відкрити в Шевченківському, Комунарському районах, нещодавно відкрилась оновлена амбулаторія в Хортицькому районі. Є амбулаторії і в Дніпровському районі – на вулиці Ладозькій та Істоміна. При цьому багато було запитів на відкриття від жителів Бородінського мікрорайону, тож було прийняте рішення відкрити тут заклад первинної медичної допомоги, де вестимуть прийом сімейні лікарі, - зазначив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Сімейна амбулаторія буде обслуговувати близько 18 тисяч жителів Бородінського мікрорайону. Тут працюватимуть 8 сімейних лікарів, буде обладнана лабораторія, маніпуляційний кабінет, організовано денний стаціонар на 10 ліжок. Також в цьому приміщенні буде розташований кабінет акушера-гінеколога. Окрім цього, в департаменті охорони здоров’я дослідять потребу у відкритті в амбулаторії стоматологічного кабінету.

Як розповіла директорка КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги №9» Дізела Гайдук, створення відокремленої сімейної амбулаторії дозволить розвантажити приміщення Центру первинної медико-санітарної допомоги №9 за адресою вул. Дудикіна, 6а. Наразі там працюють 6 амбулаторій. Це ускладнює перебування хворих та створює обмеження в роботі лікарів.

- Наш центр обслуговує 110 тисяч мешканців Дніпровського району. Створення відокремленої амбулаторії буде в першу чергу зручним для відвідувачів, а також розвантажить поліклініку по вулиці Дудикіна. Тут облаштують окремі кабінети для сімейних медичних сестер та кабінети безпосередньо лікарів. Такі кабінети сімейної медицини прописані у відповідних положеннях – медичні сестри в окремих приміщеннях готують пацієнтів до прийому, роблять всі необхідні дослідження, працюють з електронною системою охорони здоров’я. Все це скорочує прийом пацієнта безпосередньо у лікаря, - зазначила Дізела Гайдук.

На сьогодні на об’єкті завершені проєктні роботи. Попереду – проведення тендерної процедури та визначення організації, яка здійснюватиме реконструкцію приміщення. Розпочати роботи мають вже за місяць. Відкрити амбулаторію планується до кінця року.

Нагадаємо, також відокремлену амбулаторію відкриють в Олександрівському районі.