У Запоріжжі завершується опалювальний сезон

02.04.2021 08:49

З 7 квітня у Запоріжжі завершується опалювальний сезон. Відключення теплоносія відбудеться 7 та 8 квітня. Міський голова Володимир Буряк доручив підготувати відповідне рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради. Нагадаємо, завершення опалювального сезону відбувається згідно з затвердженими державними нормами після того, як протягом трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря перевищує 8°С. Саме тому, з урахуванням прогнозу погоди, опалювальний сезон у нашому місті буде завершуватися з 7 квітня. Виконавчий комітет міської ради підтримав це рішення.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21.08.2019 №830 «Про затвердження Правил надання послуги з постачання теплової енергії і типових договорів про надання послуги з постачання теплової енергії» опалювальний період закінчується, коли протягом трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря перевищує 8°С.

Рішення про закінчення опалювального періоду приймається органами місцевого самоврядування з урахуванням кліматичних умов згідно з будівельними нормами і правилами, правилами технічної експлуатації теплових установок і мереж, державними санітарними нормами і правилами та іншими нормативними документами.

З урахуванням прогнозу погоди на найближчі дні міський голова Володимир Буряк доручив підготувати рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради. Виконавчий комітет підтримав рішення, згідно з яким опалювальний сезон закінчується з 7 квітня.

Концерн «Міські теплові мережі», підприємства та організації Запоріжжя, які здійснюють теплопостачання, повинні провести відключення споживачів теплової енергії.

Головам районних адміністрацій міської ради, департаменту з управління житлово-комунальним господарством Запорізької міської ради, департаменту освіти і науки Запорізької міської ради, департаменту спорту, сім’ї та молоді Запорізької міської ради, департаменту охорони здоров’я Запорізької міської ради, департаменту культури і туризму Запорізької міської ради слід вжити необхідних заходів щодо відключення внутрішньобудинкових систем опалення.

Підприємствам і організаціям, керуючій компанії «Місто для людей», керуючій компанії «Мрія», КП «Наше місто», КП «Запоріжремсервіс», об'єднанням співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельним кооперативам, іншим управителям та власникам, співвласникам житлових будинків, будівель доручено провести відключення внутрішньобудинкових систем опалення. При цьому після відключення ці системи повинні залишатися заповненими водою.