«Педагогам, які допускають знущання по відношенню до школярів, не місце у системі освіти Запоріжжя», - міський голова Володимир Буряк

02.04.2021 10:46

За дорученням міського голови Володимира Буряка додатково проведено службову перевірку у гімназії №28, на додачу до перевірки, яку проводять правоохоронці. Вона стосувалася інформації про знущання над дитиною з боку інших школярів, факту булінгу по відношенню до одного з учнів цієї школи, який трапився у березні цього року. До проведення перевірки були залучені незалежні педагоги, психологи, працювали і представники ювенальної превенції. Її було призначено відразу ж після надходження інформації про факт булінгу, однак був потрібний час для її проведення, перевірки всіх фактів.

Наразі вирішено за підсумками перевірки звільнити з роботи за неналежне виконання службових обов’язків класного керівника класу, у якому встався вказаний випадок, та заступника директора школи з виховної роботи, з забороною працювати у системі освіти Запоріжжя, а також оголосити догану директору гімназії №28 та психологу навчального закладу. Батьків школяра, який знущався над учнем, буде притягнуто до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків. Також у навчальних закладах Запоріжжя активізовано роботу щодо недопущення повторення таких випадків.

- Подібні ситуації є неприпустимими у жодній школі, жодному навчальному закладі міста. Педагогам, які допускають знущання по відношенню до школярів, не місце у системі освіти Запоріжжя. Це моя принципова позиція. Я не допущу, щоб звільнені за результатами перевірки педагоги знову працювали у системі освіти Запоріжжя, - зазначив Володимир Буряк.