У Запоріжжі реконструюють вхідну групу одного з міських парків

06.04.2021 12:50

Розпочато реконструкцію вхідної групи парку Гагаріна. Тут буде облаштовано газони, висаджено зелені насадження, укладено нову плитку, встановлено сучасне зовнішнє освітлення. Фактично це стане завершальним етапом реконструкції парку Гагаріна. На даний момент виконується перша черга робіт, на ділянці ближче до вул. Ситова. Сьогодні міський голова Володимир Буряк проконтролював виконання робіт. Підрядники повідомили, що перша черга реконструкції може бути завершена у липні. Наступні етапи робіт залежатимуть від наявності фінансування.

Парк Гагаріна – одне з улюблених місць відпочинку мешканців Комунарського району. Довгий час він потребував оновлення і за кілька попередніх років вдалося його реконструювати. Перед підрядником одразу було поставлене завдання, щоб запоріжці бачили практичний результат, позитивні зміни, а не просто розриті тротуари та зруйновані зелені зони. Тому роботи в парку Гагаріна були розбиті на кілька черг, кожна з яких має завершений вигляд. І минулого року мешканці району вже оцінили оновлений парк.

Однак до будь-якого об’єкту міська влада намагається підходити комплексно. У випадку з парком Гагаріна необхідно було виконати благоустрій території перед парком, яка була в досить занедбаному стані. Це вхідна група парку Гагаріна та прилегла територія з боку вул. Чумаченка, на ділянці між вулицями Ситова та Європейською. Фактично це завершення реконструкції парку Гагаріна.

Щоденно тут проходить велика кількість людей і на фоні оновленого парку ще очевиднішою була необхідність реконструкції цієї ділянки. З урахуванням можливостей бюджету роботи розбиті на три черги. Перша черга реконструкції стартувала у лютому цього року. Сьогодні міський голова Володимир Буряк провів тут виїзну нараду. Підрядники, представники профільних міських служб доповіли про зроблене та найближчі плани.

- Щоб не казали, що ми виконуємо благоустрій біля районної адміністрації, хочупояснити. Зараз ми знаходимося на вхідній групі до парку Гагаріна. Було виконано кілька черг реконструкції парку, а ця територія залишалася занедбаною. Тому було вирішено виконати її благоустрій. Вважаю таке рішення правильним, - сказав Володимир Буряк.

Планується виконати реконструкцію території перед входом до парку Гагаріні з боку вул. Чумаченка – на ділянці від вул. Ситова до вул. Європейської. Перша черга – з боку вул. Ситова, друга – біля будівлі районної адміністрації, третя – ближче до вулиці Європейської. Зараз виконується перша черга робіт.

Наразі тут виконано демонтаж асфальтобетонного покриття, бордюрів, бетонних плит. Влаштоване дорожнє корито, вирівнюючі шари основи з піску та щебеню. Проводиться формування бетонної основи та стін квітників з керамічної цегли, прокладання траншеї для кабелю для підключення опор зовнішнього освітлення. У подальшому тут також встановлять нові бордюри, вкладуть плитку та бруківку, висадять газони та зелені насадження, прокладуть електричний кабель та змонтують опори освітлення. Спеціалісти впевнені, що запоріжці дадуть позитивну оцінку цим роботам, а реконструйована ділянка стане окрасою Комунарського району.

- Підрядник обіцяє завершити першу чергу робіт у липні цього року. Йому поставлене таке завдання. У подальшому будемо дивитися на наповнення бюджету міста і розглядати можливість виділення коштів на другу та третю чергу реконструкції. Таким чином продовжуємо благоустрій цієї території, так само виконуються роботи і на площі Запорізькій, - зазначив Володимир Буряк.