Держава обіцяє допомогти Запоріжжю у будівництві дороги та дитячого інфекційного відділення

07.04.2021 14:40

Будівництво сучасного дитячого інфекційного відділення, спорудження об’їзної дороги з урахуванням планів завершення будівництва мостових переходів. Ці проєкти пропонується реалізувати найближчими роками на умовах співфінансування держави та міста. Саме такі пропозиції міський голова Володимир Буряк озвучив під час наради, яку провів сьогодні в обласній державній адміністрації Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов. Міністр наголосив, що держава готова підтримати такі проєкти.

6 та 7 квітня у Запоріжжі та Запорізькій області перебуває з робочою поїздкою Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов. Серед головних тем обговорення - реалізація проєктів програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво», ситуація щодо боротьби з коронавірусною інфекцією у Запорізькій області. Зокрема сьогодні в обласній державній адміністрації відбулася нарада, присвячена цим питанням. У ній взяли участь міський голова Володимир Буряк, міські голови інших великих міст області, керівники обласної державної адміністрації, обласної ради, правоохоронці.

Було підбито підсумки реалізації програми «Велике будівництво» у Запорізькій області у 2020 році, розглянуто перспективи у 2021 році. Учасники обговорили проєкти, які реалізуються у поточному році у різних сферах. Зокрема запоріжці розраховують на продовження державного фінансування реконструкції приймальних відділень у Міській лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги, 9-й міській лікарні. У той же час місто продовжує фінансувати роботи за рахунок власного бюджету.

- Цього року ми вже передбачили у місцевому бюджеті близько 22 мільйонів гривень на продовження будівельних робіт. Також, якщо буде прийняте відповідне рішення на сесії міської ради, забезпечимо ці відділення обладнанням на умовах лізингу. Впевнений, що ми зможемо завершити будівництво цих відділень, навіть якщо держава не виділить додаткових коштів, - сказав Володимир Буряк.

Також у Запоріжжі продовжується відновлення школи №53, роботи у Малій гуманітарній академії. Серед проєктів і реконструкція Міського палацу дитячої та юнацької творчості.

Під час наради Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов наголосив, що держава готова фінансувати проєкти, які пропонуватимуть громади, і наступного року. Це стосується як Державного фонду регіонального розвитку, так і низки інших державних програм. Головне, щоб вони були належно підготовлені. Пропозиції Запоріжжя з цього приводу висловив Володимир Буряк.

- Цього року ми розпочинаємо створювати на базі 5-ї міської дитячої лікарні сучасне дитяче інфекційне відділення. Виділені 10 мільйонів гривень з обласного бюджету, збільшимо фінансування з міського бюджету. Пропоную включити цей проєкт до державної програми, щоб вже наступного року, на умовах співфінансування, завершити його. Це дуже важливо, адже відділення зможе приймати дітей з усієї області і сьогодні таке сучасне відділення в області відсутнє, - заявив Володимир Буряк.

Також міський голова зазначив, що з урахуванням будівництва нових мостів, ремонту доріг державного значення, які проходять через Запорізьку область, Запоріжжю потрібна транзитна об’їзна дорога. Існує попередня домовленість про те, що її буде побудовано, а місто готове взяти у цьому участь на умовах співфінансування. Для цього зокрема необхідно продовжити Прибережну магістраль, з’єднавши її з трасою Харків-Сімферополь, і так далі. Це дозволить розвантажити інші дороги міста від транзитного транспорту.

- Це все гарні пропозиції, проєкти, які дійсно потрібно реалізувати. Готові їх підтримувати зі сторони держави, можливо вже наступного року, - зазначив Олексій Чернишов.