У Запоріжжі продовжується реконструкція одного з міських басейнів

07.04.2021 16:12

Так, в обласному центрі триває поетапне оновлення міського плавального басейну «Байкал», який почав руйнуватися після майже 50-річної експлуатації. Міська влада виділяє кошти на всі необхідні ремонтні роботи. Вже зокрема вдалося полагодити й посилити несучу стіну. На черзі – ремонт даху, який тривалий час перебував у незадовільному стані. З умовами функціонування спортзакладу сьогодні, 7 квітня, у ході робочого візиту ознайомився заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

У Запоріжжі чимала увага приділяється розвитку спортивної галузі - створюються необхідні умови для залучення до активного способу життя та занять фізичною культурою дітей, молоді, а також дорослого населення. У місті функціонують дитячо-юнацькі спортивні школи різного спрямування, відкриваються нові спортивні майданчики і стадіони, спрямовуються кошти на реконструкцію і розвиток вже існуючих об'єктів спортивної інфраструктури.

Один з важливих проєктів – реконструкція басейну «Байкал», який є тренувальною базою для вихованців ДЮСШ «Хвиля». Відвідують спортзаклад і всі охочі містяни.

Приміщення басейну було у передаварійному стані, адже з моменту введення в експлуатацію - 1969 року – жодного разу капітально не ремонтувалося. У 2017 році почався перший етап реконструкції, в екстреному порядку був виконаний ремонт несучої стіни.

- Через підвищену вологість почали руйнуватися несучі конструкції - колони, які у приміщенні плавального басейну виходять у зворотній від душових кімнат бік. Загальний периметр цієї основної – несучої - стіни почав зменшуватися. Викладена вона була цеглою, тож почала просідати і одна з цих опор могла розсипатися. Саме тому було прийняте рішення почати капітальний ремонт, - розповів директор ДЮСШ «Хвиля» Ярослав Давиденко.

Наступний крок – ремонт покрівлі. Найближчим часом планується розпочали роботи зовні будівлі на даху, а вже влітку, після розвантаження й зменшення кількості відвідувачів басейну – привести його до ладу всередині.

- Для будь-якого міста розвиток спортивної інфраструктури має велике значення. Одним з важливих напрямків є ремонт і відновлення басейнів, адже плавання дуже важлива спортивна дисципліна й корисна для здоров’я. У місті їх функціонує чимало, в тому числі й два комунальних – басейни «Салют» і «Байкал». Щодо цих двох спортивних об’єктів у нас розроблені відповідні програми розвитку. На жаль, після їх введення в експлуатацію капітальні ремонти не проводилися. У випадку з басейном «Байкал» - з 1969 року. Тому ми просуваємося в цьому напрямку поетапно, адже виконання загального обсягу робіт вартує близько 20 млн грн і потребує закриття басейну на тривалий час. Наприкінці 2018 року ми завершили перекладку несучої стіни, на це спрямували 4,5 млн грн, - зазначив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Далі планується полагодити систему вентиляції, що забезпечить комфорт і створить сприятливий мікроклімат всередині будівлі, а також виконати ремонт самої чаші басейну.