Опалювальний сезон у Запоріжжі продовжено через погодні умови та ріст вірусних захворювань

08.04.2021 13:49

Сьогодні відбувся брифінг з приводу продовження опалювального сезону, який мав закінчитися у місті Запоріжжі 7 квітня. Ситуацію для журналістів прокоментував генеральний директор концерну «Міські теплові мережі» Олександр Грек.

Керівник концерну «МТМ» відразу заспокоїв містян, що жодної позаштатної ситуації не сталося.

- Як відомо, опалювальний процес у місті закінчується, коли протягом трьох днів середньодобова температура зовнішнього повітря перевищує +8°С. Проте відповідно до прогнозу Запорізького обласного центру гідрометеорології на період з 7 по 11 квітня середньодобова температура повітря у м. Запоріжжі буде нижче +8°С. Тому, щоб не допустити зростання сезонних респіраторних захворювань, вірусних інфекцій та грипу, і до того ж в умовах несприятливої в цілому епідемічної ситуації, міська влада прийняла рішення про продовження опалювального сезону, - відзначив Олександр Грек.

Таким чином рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради від 01.04.2021 р. №134 «Про закінчення опалювального періоду 2020-2021 років у м. Запоріжжя» з 7 квітня було скасоване. Рішення про точну дату закінчення опалювального сезону буде прийняте з урахуванням погодних умов.