У запорізьких будинках капітально оновлюють зливові трубопроводи

08.04.2021 14:04

У межах спеціальної програми, яку реалізує КП «Запоріжремсервіс», подібні роботи вже виконані в будинку № 14а по вул. Дивногорській.

Зазначений будинок був зведений ще в 1969 році, у зв’язку з чим чимало комунікацій тут потребували повної заміни або часткової реставрації. Зважаючи на численні звернення мешканців, у березні спеціалісти підприємства відновили 130 погонних метрів водозливних трубопроводів, а також оновили 8 воронок. Додатково відреставрували 67 кв. м цоколю, прочистили жолоби на покрівлі та видалили аварійне дерево.

- Це один з перших будинків, у якому ми реалізували програму. Зазначу, що тут ще в січні виконано заміну ділянок трубопроводів внутрішньої каналізації довжиною 16 погонних метрів у підвалі першого під’їзду. Тобто ремонтні роботи виконуються, але не в такому обсязі, як хотілося б – все через заборгованість мешканців, яка наразі вже перевищила 55 тисяч гривень, - розповіла інженерка виробничого підрозділу з управління житловими будинками № 1 КП «Запоріжремсервіс» Надія Шутак.

Надалі фахівці КП «Запоріжремсервіс» здійснюватимуть весняні огляди, складатимуть дефектні акти та плануватимуть подальші роботи. Це стосується зокрема й реалізації програми з оновлення зливових трубопроводів.

Зазначимо, наразі підприємство обслуговує понад 950 запорізьких будинків у Вознесенівському, Заводському та лівобережній частині Дніпровського району.