У 5-й міській дитячій лікарні з’явиться травматологічний пункт

08.04.2021 15:25

Розвиток медичної галузі залишається одним із пріоритетних завдань для міської влади. Так, за останні кілька років значні зміни відбулися у 5-й міській дитячій лікарні. Оновлення тривають – у розпалі ремонт лівого крила інфекційно-боксованого відділення, «вхідної групи» відділення невідкладної (екстреної) медичної допомоги, у якому також планується облаштувати травмпункт. Сьогодні, 8 квітня, з умовами функціонування медзакладу в ході робочого візиту ознайомився заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

КНП «Міська дитяча лікарня № 5» - єдина у місті багатопрофільна дитяча лікарня, де сконцентровано всі види надання спеціалізованої медичної допомоги дитячому населенню. Також тут приймають маленьких пацієнтів з коронавірусом. Тільки торік у стінах медазкладу стаціонарно пролікувалися 157 дітей з цим діагнозом, від початку поточного року – 112.

З метою надання всебічної допомоги й підтримки хворим у 5-й міській дитячій лікарні виконується низка ремонтів. Зокрема триває оновлення так званої «вхідної групи» та приміщення загального користування у відділенні невідкладної (екстреної) медичної допомоги. Минулоріч у ході поточного ремонт тут були відремонтовані консультативно-оглядові приміщення та бокси для пацієнтів, облаштована санітарна кімната для людей з інвалідністю та маломобільних груп населення. Крім того, на базі вже згаданого відділення невідкладної (екстреної) медичної допомоги цьогоріч буде виконаний капітальний ремонт приміщень для організації травмпункту з окремим рентгенкабінетом.

- Раніше травмпункту у 5-й міській дитячій лікарні взагалі не було. Діти, які мешкають на правому березі Дніпра, зокрема у Хортицькому районі, у випадку травмувань потребують надання допомоги. В той же час єдине працююче відділення з травмпунктом є в обласній дитячій лікарні в Олександрівському районі. Логістично це призводить до певних проблем з транспортуванням і наданням медичної допомоги. Саме цим була аргументована необхідність і прийняте рішення про відкриття такого відділення у нашій лікарні, - розповів головний лікар КНП «Запорізька міська дитяча лікарня № 5» Андрій Запорожченко.

Також у медзакладі продовжується ремонт інфекційно-боксованого відділення для дітей старшого віку, де надається допомога пацієнтам з захворюваннями бронхо-легеневої системи та верхніх дихальних шляхів. Ремонт відділення не проводився з 1990 року – відколи почалася забудова головного корпусу лікарні. Минулоріч за кошти бюджету міста вдалося привести до ладу праве крило відділення, цьогоріч триває оновлення лівого.

Так, планується осучаснити палати, маніпуляційні, приміщення загального користування, а також виконати ремонт санітарних кімнат - оновити сантехніку й покрити стіни кахлем, замінити двері та комунікації, а також постелити на підлогу лінолеум замість старого паркетного покриття.

- Одним з пріоритетів для міської влади є розвиток системи охорони здоров’я. Міський голова затвердив програму розбудови й оснащення необхідним сучасним обладнанням нашої 5-ї міської дитячої лікарні. На базі цього медзакладу ми розвиваємо медичну інфраструктуру, яка рятуватиме життя діточок, оздоровлюватиме їх і повертатиме до повноцінного життя. На цей рік передбачені кілька важливих проєктів. Ми сьогодні проінспектували завершення ремонту соматичного відділення, де тисячі маленьких пацієнтів разом з батьками лікують пневмонії, ГРВІ, бронхіти, тож і умови повинні бути гарними, такими, що налаштовують на швидше одужання, - зазначив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.