Запоріжців закликають дотримуватись карантинних обмежень

08.04.2021 17:05

Рішенням позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на території Запорізької області з 0:00 9 квітня вводяться додаткові карантинні обмеження та встановлюється «червоний» рівень епідемічної небезпеки. Це пов’язано зі зростанням кількості захворювань, зменшенням кількості вільних ліжок у медичних закладах, які лікують коронавірусних хворих. Завантаженість ліжок для дорослого населення у медичних закладах Запоріжжя сягає 90%. Зокрема лише вчора захворіли 622 мешканця Запоріжжя, зафіксовано 14 летальних випадків.

Спеціалісти відзначають, що збільшилась кількість складних випадків хвороби, захворювання протікає у важчій формі. Фактично всі пацієнти, які потрапляють до лікарень, потребують кисневої підтримки. Наближається період, коли медичним закладам буде складно впоратися з навантаженням. Навіть за умови, що у Запоріжжі працюють над збільшенням кількості ліжок для коронавірусних хворих. Нещодавно було додано понад 200 таких ліжок.

Спеціалісти зазначають, що у цій ситуації необхідно вжити максимально жорстких заходів для того, щоб зупинити збільшення кількості захворювань. Введення додаткових карантинних заходів, з урахуванням затверджених у державі вимог до «червоної» зони, розглянула міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Разом з тим запоріжців закликають виконувати карантинні вимоги. Серед них носити маски у громадському транспорті, місцях масового скупчення людей і так далі. Заборонене перебування без вдягнутих за правилами засобів індивідуального захисту на територіях закладів охорони здоров’я та освіти, в підземних переходах, на зупинках громадського транспорту, на інших територіях загального користування у разі неможливості дотримання соціальної дистанції не менше 1 метра.

Це має зменшити рівень захворювань, знизити загрозу для здоров’я інших. Запоріжці також мають пам’ятати, що порушники карантинних вимог можуть бути притягнуті до відповідальності.