У Вознесенівському районі тривають комплексні прибирання

09.04.2021 12:18

Комунальні підприємства та підрядні організації продовжують активно готувати місто до весняно-літнього сезону. У центральному районі Запоріжжя нині активізовано роботи з ліквідації стихійних звалищ, прибирання сміття з вулиць та дворів, кронування та знесення аварійних дерев.

Подібні роботи сьогодні, 9 квітня, виконувались біля будинку № 20 по вул. Л. Жаботинського. Підрядна компанія з залученням спецтехніки кронувала та ліквідувала тут з десяток аварійних дерев. Паралельно виконувались роботи з подрібнення гілок на щепу.

- ОСББ тут ми створили нещодавно, тож роботи вистачає. В управління взяли будинок з квітня поточного року, одразу написали листи до районної адміністрації, міської ради з проханням про допомогу з благоустроєм. Затримок з реакцією не було, сьогодні вже вдалось усунути проблему, яка турбувала нас роками – гілки більше не будуть лізти у вікна, не будуть падати під час сильного вітру – тобто територія убезпечена, - розповів голова ОСББ по вул. Л. Жаботинського, 20 Віктор Гомза.

Роботи з кронування нині тривають у кожному з районів міста. За дорученням міського голови традиційні весняні прибирання були активізовані ще наприкінці лютого. Зокрема у Вознесенівському районі вже вивезено понад 400 тонн сміття, кроновано 120 дерев на прибудинкових територіях та 74 на внутрішньоквартальних територіях. 71 аварійне дерево видалено повністю.

- Крім кронування, ми вже взялися і за ремонт внутрішньоквартальних доріг -  на цьому тижні фрезою вже вирізали старе покриття у кварталі на перетині вулиць Тбіліської та Нижньодніпровської. Виконано ручний збір сміття на Вознесенівському узвозі, з правого боку вулиці Перемоги. Усуваються стихійні звалища. Працюємо і на вихідних - залучаємо підрядні організації, тісно співпрацюємо з компанією "Вельтум-Запоріжжя". Проводимо щонедільні огляди територій, реагуємо на звернення до райадміністрації, а також у соцмережах. Такими темпами, впевнений, до травневих свят комплексне прибирання ми завершимо у повному обсязі і тим самим виконаємо доручення міського голови на сто відсотків, - зазначив голова районної адміністрації Запорізької міської ради по Вознесенівському району Олександр Ніколаєнко.