У програмі «Черговий по місту» обговорили актуальні питання життєдіяльності міста

09.04.2021 12:30

Щочетверга в прямому ефірі програми «Черговий по місту» на телеканалі Z ведучий і представник місцевої влади обговорюють актуальні для міста теми. 8 квітня гість студії, заступник міського голови Анатолій Пустоваров, відповідав на питання запоріжців, які вони ставили за телефоном прямого ефіру та в соціальних мережах.

За традицією програми спочатку «черговий» розповів про найголовніші події, які відбувались у Запоріжжі протягом тижня. Зокрема Анатолій Пустоваров повідомив про ситуацію з захворюваністю на коронавірус у Запоріжжі.

- На жаль, тема коронавірусу та карантинних обмежень є на сьогодні найголовнішою. І це питання слід розглядати в двох площинах. Перша – набуття колективного сталого імунітету, у тому числі й шляхом вакцинації. Тотальна вакцинація, на жаль, в нашій країні ще не почалась, але поступово нарощуються темпи. І другий напрямок – медичний. Розмір стаціонарної допомоги в кожній країні обмежений, як обмежена й кількість медичного персоналу. Протягом року в Запоріжжі розгортали додаткові ліжка та нарощували потужності для кисневої терапії, однак кількість людей, які потребують лікування в медичних закладах, перевищує кількість тих, хто одужав. Саме тому, щоб сповільнити темпи поширення інфекції, ми запровадили локдаун, - наголосив Анатолій Пустоваров.

Нагадаємо, у Запоріжжі з 3 квітня було введено в дію нові карантинні обмеження. Вони стосувались роботи закладів громадського харчування, закладів культури, проведення масових заходів, дистанційного навчання для школярів старших класів тощо.

Вже з сьогоднішнього дня у Запоріжжі та області рішенням Державної комісії з питань надзвичайних ситуацій та техногенної безпеки запроваджено «червоний» рівень епідеміологічної небезпеки, і вступили в дію ще більш жорсткі карантинні обмеження. Заступник міського голови наголосив, що ситуація в місті важка, але контрольована, і запровадження додаткових заборон потрібне, аби медична галузь міста могла ефективно надавати допомогу пацієнтам.

Також Анатолій Пустоваров відповів на запитання містян, які вони ставили телефоном прямого ефіру і в соціальних мережах. Телеглядачів цікавила зокрема робота транспорту в умовах «червоної» зони. Заступник міського голови зазначив, що наразі змін в роботі транспорту немає, але це питання вивчається.

- Необхідно передбачити всі моменти аби не паралізувати життя міста, щоб мешканці могли добиратися до об’єктів критичної інфраструктури, які продовжують працювати в умовах посиленого карантину. При цьому посилиться контроль за дотриманням вже існуючих вимог – перевезення пасажирів лише у кількості місць для сидіння, дотримання маскового режиму в транспорті та в громадських місцях. Ми розуміємо, які є складнощі, але саме від відповідального ставлення кожного з нас залежить, як довго ми перебуватимемо в «червоній зоні», чи матимуть медики можливість дійсно рятувати хворих на коронавірус. Тому прошу відповідально поставитись до цього, - підкреслив Анатолій Пустоваров.

Під час телепередачі обговорювалось і питання завершення опалювального сезону. За словами заступника міського голови, планувалось завершити опалювальний сезон на цьому тижні. Однак, зважаючи на погодні умови, зокрема те, що вночі ще досить прохолодно та середньодобова температура найближчими днями не перевищуватиме +8 градусів, подачу теплоносія було вирішено продовжити.

Також протягом передачі обговорювалась ситуація щодо шкільного булінгу, питання транспортного сполучення до міських кладовищ, благоустрою міських парків, скверів, площ тощо. Повний випуск телепрограми можна подивитись за посиланням.