У Запоріжжі продовжують облагороджувати територію біля Алеї Троянд

09.04.2021 12:40

В обласному центрі тривають роботи з благоустрою території біля Алеї Троянд, розташованої у Вознесенівському районі міста. Працівники компанії-підрядника приводять до ладу прибудинкові території одразу кількох багатоповерхівок, розташованих вздовж цієї окраси міста - від вул. Перемоги до вул. Патріотичноії. Оновлення передбачає ремонт проіжджої частини, автостоянок, тротуарів, заміну бордюрів і освітлення, а також встановлення спортивних і дитячих маийданчиків.

Алея Троянд – пішохідна зона по вулиці Якова Новицького від вул. Перемоги. Тривалий час ця територія перебувала у занедбаному стані, тож кілька років тому була проведена її реконструкція.

Нині триває впорядкування й облагородження території поблизу цієї окраси міста. Міський голова Володимир Буряк поставив завдання підійти до благоустрою комплексно, тож були віднайдені кошти й розпочато необхідні роботи.

Так, проєктом передбачено наведення ладу на прибудинкових територіях одразу 5-ти багатоповерхівок, розташованих поблизу Алеї Троянд – на відрізку від вул. Перемоги до вул. Патріотичної. Роботи з благоустрою зокрема включать укладення тротуарної плитки на площі 1500 кв. м й заміну  близько 2 км бордюру. Також планується облаштувати 4 дитячих і 4 спортивних майданчика. 

- Зараз проводиться розриття корит для подальшого облаштування автостоянок і розширення вже існуючої дороги для забезпечення проїзду до них, а також встановлення дорожнього бордюру. Загалом до виконання робіт залучили з десяток працівників і спецтехніку – два екскаватори й навантажувач, який підвозить сипучі матеріали, - розповів директор компанії-підрядника Михайло Макушин.

Впоратися з запланованим обсягом робіт підрядники мають у серпні. У подальших планах – виконати озеленення території. Буде тут і сучасне вуличне освітлення – опори з LED-світильниками.