У Запоріжжі проводять роботу з ліквідації стихійних звалищ

09.04.2021 16:25

Інспекція з благоустрою регулярно проводить перевірки районів міста стосовно належного утримання прибудинкових територій і місць загального користування, недопущення утворення, а також ліквідації звалищ сміття, побутових і будівельних відходів.

Так, інспекція з благоустрою Запорізької міської ради обстежила територію Дніпровського і Вознесенівського районів на наявність стихійних сміттєзвалищ.

Зараз перевіряють всі території міста, які були передані в оренду юридичним особам з метою житлової забудови. Звертають увагу на місцевість, яка залишилася занедбаною орендарями. Фактично це території, які перетворилися в пустища зі стихійними звалищами.

Один з таких об'єктів - на перетині вулиці Портової і Паркового бульвару в Дніпровському районі. Територія виявилася завалена сміттям, тут оселилися люди без певного місця проживання. Сьогодні представники профільної інспекції приїхали перевірити факт порушення правил благоустрою.

- Кожного року в цей період міський голова ставить завдання перед усіма профільними службами міста - навести лад на своїх територіях.  Представники міської влади звертають увагу такі безхазяйні території, як ця. Юридично у цієї земельної ділянки є орендар, який відповідальний за її стан. Але фактично територія занедбана, і це псує вигляд міста. Орендаря очікує складання адмінпорушення і штрафи до 1700 гривень. Надалі з такими непорядними орендарями місто буде розривати договір, - розповів начальник інспекції з благоустрою Запорізької міської ради Віталій Лисенко.

Таким чином будуть робити з усіма іншими занехаяними територіями в місті. Їх перевірки тривають.