Запорізькі медики просять не завершувати поки опалювальний сезон

12.04.2021 13:20

Не завершувати поки опалювальний сезон, адже зараз неприпустимо відключення лікарень від опалення. З таким проханням звернулися представники медичних закладів Запоріжжя. Адже у найближчі дні у місті зберігатиметься досить сира погода, прогнозують дощі, у нічний час буде прохолодно. Це питання обговорювалося під час наради у міськвиконкомі.

Зазначалося, що, нажаль, з технічних причин у Запоріжжі відсутня можливість відключити від опалення лише житлові багатоповерхівки, не відключаючи при цьому медичні заклади, дитячі садки та школи, де продовжують навчатися учні молодших класів. Відключати ж медичні та учбові заклади поки зарано. Це створить додаткові незручності для пацієнтів, призведе до зростання простудних захворювань серед дітей та дорослих. Не потрібно також забувати, що у лікарнях зараз велика кількість коронавірусних хворих, значна частина людей лікується вдома під наглядом сімейних лікарів.

Також відключення опалення може загалом призвести до збільшення кількості хворих ГРВІ, що збільшить навантаження на медичну систему, яка зараз і так працює на повну потужність в умовах розповсюдження коронавірусної інфекції.

З урахуванням позиції медиків опалювальний сезон у Запоріжжі поки продовжуватиметься. Рішення про його завершення буде прийняте пізніше, залежно від погодних умов.