У Запоріжжі завершується опалювальний сезон

16.04.2021 11:10

З 19 квітня у Запоріжжі завершується опалювальний сезон. Відключення теплоносія відбудеться 19 та 20 квітня. Міський голова Володимир Буряк доручив підготувати відповідне рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради.

Нагадаємо, завершення опалювального сезону у Запоріжжі було заплановане на 7-8 квітня, однак потім, з урахуванням прогнозу погоди, це рішення було скасоване. До того ж на початку цього тижня медики звернулися з проханням не припиняти поки опалювальний сезон. Адже з технічних причин у Запоріжжі відсутня можливість відключити від опалення лише житлові багатоповерхівки, не відключаючи при цьому медичні заклади, дитячі садки. Відключати ж медичні та дошкільні заклади через несприятливу погоду поки було зарано. Адже це створило б додаткові незручності для пацієнтів, призвело до зростання простудних захворювань серед дітей та дорослих. Не потрібно також забувати, що у лікарнях зараз велика кількість коронавірусних хворих. У зв’язку з цим рішення про строки завершення опалювального сезону вирішили розглянути пізніше, після стабілізації погодних умов.

Тепер, з урахуванням прогнозу погоди на найближчі дні, міський голова Володимир Буряк доручив підготувати рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради. Згідно з прогнозом погоди після деякого похолодання з 17 квітня середньодобова температура у Запоріжжі перевищуватиме 8°С - це показник, що дозволяє розпочати завершення опалювального сезону з 19 квітня. Відключення теплоносія відбуватиметься 19 та 20 квітня.

Концерн «Міські теплові мережі», підприємства та організації Запоріжжя, які здійснюють теплопостачання, повинні провести відключення споживачів теплової енергії.

Голови районних адміністрацій міської ради, керівники департаменту з управління житлово-комунальним господарством Запорізької міської ради, департаменту освіти і науки Запорізької міської ради, департаменту спорту, сім’ї та молоді Запорізької міської ради, департаменту охорони здоров’я Запорізької міської ради, департаменту культури і туризму Запорізької міської ради мають вжити необхідних заходів щодо відключення внутрішньобудинкових систем опалення.

Підприємствам і організаціям, керуючим компаніям «Місто для людей» і «Мрія», КП «Наше місто», КП «Запоріжремсервіс», об'єднанням співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельним кооперативам, іншим управителям та власникам, співвласникам житлових будинків, будівель буде доручено провести відключення внутрішньобудинкових систем опалення. При цьому після відключення ці системи повинні залишатися заповненими водою.