У Запоріжжі перевірили, як магазини дотримуються карантинних вимог

15.04.2021 15:30

Сьогодні під час чергового рейду спеціальна мобільна група перевірила, як слідкують за дотриманням протиепідемічних обмежень магазини продовольчих та побутових товарів в Олександрівському районі за адресою проспект Соборний, 53.

Такі заходи тривають від самого початку карантину. Як зазвичай, інспектори перевіряли наявність засобів індивідуального захисту у персоналу та відвідувачів, бар?єрних стрічок для дотримання соціальної дистанції між людьми, інформаційних листів на вхідних дверях, окремих контейнерів для збору індивідуальних засобів після їх використання.

Почали рейд з продовольчої крамниці. Тут менеджери продемонстрували журнал, в якому заповнюють чек-листи з прибирання, ведуть моніторинг температури. Весь персонал до початку зміни вимірює температуру. Дані заносять у моніторинг і так само цю процедуру повторюють увечері. Усіх інших вимог, в тому числі з дезінфекції приміщень і наявності деззасобів, у цьому магазині дотримуються.

- До продовольчої крамниці у нас не було претензій. А в непродовольчій наша група зробила такі зауваження: відсутність дистанційних розмежувальних ліній, нанесених перед місцем видачі замовлень, та ще відсутність дезінфікуючих засобів для прибирання підлоги. Тому працівники Нацполіції склали адмінпротокол за частиною 43, 44, а особисто я буду складати протокол за статтею 42, де буде винесена постанова, - розповіла про підсумки рейду головна спеціалістка ГУ Держпродспоживслужби в Запорізькій області Світлана Лавренко.

Покарання порушникам карантинних обмежень і розмір штрафів визначатиме рішення адміністративної комісії. В Олександрівській райадміністрації наголошують - такі рейди триватимуть і надалі.