У Запоріжжі громадський транспорт проходить триразову дезінфекцію

16.04.2021 16:10

З метою стримання поширення небезпечного коронавірусу міський громадський транспорт проходить щоденну санітарну обробку салону з додаванням спецзасобу. Групи працівників залучених підрядних організацій також виїздять на кінцеві зупинки, де проводять додаткову дезінфекцію автобусів, трамваїв та тролейбусів.

Одну з таких сьогодні, 16 квітня, провели у вагоні трамваю на його кінцевій зупинці біля вокзалу Запоріжжя-1.

Як розповіла заступниця начальника трамвайного депо № 1 КП «Запоріжелектротранс» Олена Плахотник, перша обробка транспорту разом з його миттям проходить безпосередньо у трамвайному депо перед виходом на лінію. Остання – ввечері, після його повернення. Втім, в умовах стрімкого поширення коронавірусу було вирішено внести до графіка додаткове прибирання й по обіді – на кінцевих зупинках.

- Після санітарної обробки  у подорожній лист водія підрядник вносить відповідну позначку. Водій зв’язується з диспетчером депо, диспетчер відзначає проведення прибирання у відомості і ми потім можемо звіритися з подорожнім листом, пересвідчитися, що відповідна робота була проведена, - додала Олена Плахотник.

Виїзну дезінфекцію проводять працівники залучених підрядних організацій. У салоні промивку виконують як вручну, так і зі спеціального розпилювача під тиском. Обробляють підлогу, поручні, сидіння – всі поверхні, яких торкаються люди. Користуються спиртовмісним розчином, який не завдає шкоди здоров’ю і є цілком безпечним. Водій у своїй кабіні прибирання проводить сам.

Зазначимо, всі працівники КП «Запоріжелектротранс» та водії зокрема забезпечені засобами індивідуального захисту. Обов’язковим є й проходження щоденного медогляду - температурного скринінгу, перевірки вмісту наркотиків та алкоголю у крові, візуального контролю за самопочуттям.

Нагадаємо, відсьогодні, 16 квітня, транспорт у Запоріжжі курсує за звичними маршрутами та графіком (без обмежень за часом). Втім, перевезення пасажирів здійснюється лише при наявності Довідки встановленого зразка. Відповідне рішення ухвалила міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.