В Запорізькому реабілітаційному відділенні для дітей з’явилися нові ліжка

20.04.2021 16:45

Сьогодні відділення комплексної реабілітації дітей з інвалідністю Комунарського району отримало гуманітарну допомогу у вигляді 30 ліжок та 30 матраців, що дасть можливість покращити матеріально-технічне оснащення відділення та умови перебування його відвідувачів. Подарунки вручили представники місцевої влади, депутатського корпусу та громадських організацій, що об’єднали зусилля для надання допомоги відділенню.

У відділенні комплексної реабілітації дітей з інвалідністю, що у Комунарському районі, надаються реабілітаційні послуги з психолого-педагогічної, соціально-побутової і фізичної реабілітації дітям віком до 18 років, а також соціальна послуга денного догляду для дітей від 3-х років, які частково або повністю втратили здатність або не набули здатності до самообслуговування.

Послуги надаються дітям за рахунок бюджету Запоріжжя, тобто коштів громади міста як за індивідуальним графіком відвідування фахівців, так і в групах: ранньої соціальної реабілітації, денного догляду.

Сьогодні у відділенні, із дотриманням карантинних заходів, отримують послуги 33 дитини, 18 з яких у групах денного догляду. В кожній з них створені умови для соціальної адаптації, розвитку та виховання. В групах організоване харчування, відпочинок, заняття, щоденні прогулянки дітей на свіжому повітрі з фізичними вправами та малорухливими іграми задля підтримки та зміцнення здоров’я дітей.

За словами персоналу відділення, надана сьогодні гуманітарна допомога є дуже доречною.

- Ліжка були вже дуже потрібні нашим дітям. Адже до цього моменту вони оновлювалися у 1997 році – коли відділення було створене. За цей час матраци та ліжка вийшли з ладу. За допомогою ми звернулись до депутатського корпусу, до місцевої влади, до громадських організацій. І вони моментально відгукнулись. Тепер у кожного з 33 наших вихованців є нове зручне ліжко, - розповіла завідуюча відділенням комплексної реабілітації дітей з інвалідністю Комунарського району Запорізького міського територіального центру соціального обслуговування Ганна Тонева.

Допомогу у вигляді ліжок організували представники громадської організації «Спілка молодих християн» за участю ГО «Міський центр допомоги» та за підтримки Швейцарської місії «Світ на Сході» і депутатів Запорізької міської ради.

- Це той випадок, коли різні соціальні сили об’єдналися для допомоги. Це ще раз доводить, що можна робити добрі справи незалежно від політичних та соціальних поглядів. У ході спілкування з представниками реабілітаційного відділення для дітей ми виявили багато нагальних питань. І в перспективі будемо робити все можливе для їх вирішення, - розповів заступник голови Комунарської райадміністрації Сергій Ільченко.

Відділення комплексної реабілітації дітей з інвалідністю Комунарського району  функціонує у складі Запорізького міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг). Центр надає соціальні послуги громадянам, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги, за місцем проживання або у приміщенні установи.

Всього у структурі територіального центру діє 8 відділень соціальної допомоги вдома, 6 відділень денного перебування та 7 відділень комплексної реабілітації дітей з інвалідністю, геріатричний стаціонар, центр реінтеграції бездомних осіб.