До уваги журналістів!

21.04.2021 11:02

Розпочато акредитацію представників ЗМІ для висвітлення роботи 5-ї сесії Запорізької міської ради, яка відбудеться 23 квітня об 11.00 у великій залі міськвиконкому.

Подання засобу масової інформації на акредитацію надається на ім’я керівника управління внутрішньої політики, преси та інформації Запорізької міської ради Ніколаєва В. А. на електронну пошту akr.uvp@zp.gov.ua або в паперовому вигляді до 14.00 четверга, 22 квітня.

Згідно з Порядком акредитації журналістів та працівників засобів масової інформації на пленарні засідання Запорізької міської ради, затвердженим депутатами на сесії Запорізької міської ради 24.02.2021 року, для забезпечення рівного та справедливого доступу засобів масової інформації до пленарних засідань Запорізької міської ради допускається акредитація не більше однієї особи від одного засобу масової інформації (за винятком випадків, коли засіб масової інформації подає також документи на акредитацію одного фотокореспондента або одного відеооператора).

У поданні засобу масової інформації на бланку редакції за підписом керівника засобу масової інформації зазначаються:

  • повне найменування засобу масової інформації;
  • код по ЄДРПОУ;
  • адреса реєстрації засобу масової інформації (юридична адреса);
  • адреса електронної пошти для листування;
  • номер телефонного засобу зв’язку;
  • прізвище, ім’я та по батькові працівників засобу масової інформації щодо яких вноситься подання (кореспондент, фотокореспондент, відеооператор).

До подання додаються копії документів, що посвідчують особу претендента на Акредитацію.

У заяві журналіста та працівника засобу масової інформації, який не є штатним чи позаштатним працівником засобу масової інформації зазначаються:

  • прізвище, ім’я та по батькові;
  • адреса реєстрації;
  • адреса електронної пошти для листування;
  • номер телефонного засобу зв’язку.

До заяви додаються копії документів, що посвідчують особу та засвідчують її професійну належність (паспорт, або ID-картка; редакційне посвідчення; документ, виданий професійним об єднанням журналістів).

Журналіст або працівник засобу масової інформації, який не є штатним чи позаштатним працівником засобу масової інформації також може акредитуватися за поданням засобу масової інформації, з яким він співпрацює.

Звертаємо вашу увагу на те, що подання або заяви, які були оформлені неналежним чином, або подані з порушенням строків, не підлягають розгляду.

З повним текстом Порядку акредитації журналістів та працівників засобів масової інформації на пленарні засідання Запорізької міської ради можна ознайомитися за посиланням.