Запорізький фонтан «Життя» готують до запуску

21.04.2021 13:55

За кілька днів у Запоріжжі запрацює після зими перший фонтан. Водограй “Життя” на площі Маяковського завжди вмикають до Дня пам'яті про Чорнобильську трагедію. Комунальники мають встигнути не лише перевірити та замінити спецобладнання, а й встановити нові лампи освітлення.

Сьогодні зранку на площі Маяковського комунальники готують головний фонтан міста до літнього сезону. На зиму водограй вимикали та консервували. Нині ж працівники КП «Титан» перевіряють технічний стан обладнання та вже завершують монтаж насосів і форсунок. Аби струмені фонтану виблискували ще яскравіше і радували око містян, електромонтери з обслуговування електрообладнання встановлять тут нові світильники для підсвічування.

Після завершення підготовчих робіт комунальники планують пробний запуск. А вже 23 квітня фонтан на площі Маяковського має запрацювати на повну силу. У КП “Титан” відзначили, що тримають на балансі 38 міських водограїв. Всі вони також поступово поновлять свою роботу після зими.

- Все насосне обладнання, яке обслуговує ці фонтани, вже готове до запуску. Все електрообладнання перевірено, теж підготовлено до старту. Запуск буде здійснюватися за раніше затвердженим графіком. У п’ятницю, 23 квітня, почне працювати головний фонтан, а інші будуть також поступово запущені в роботу, - розповів майстер служби з експлуатації фонтанів та забезпечення електроустаткування КП “Титан” Юрій Грицаченко.