У будівлі ДЮСШ «Металург» триває ремонт спортивного залу

22.04.2021 12:38

ДЮСШ «Металург» продовжує успішно розвиватися. Так, цьогоріч у березні розпочато ремонт спортивного залу у будівлі спортзакладу, що сприятиме кращому оволодінню футбольними навичками й підготовці юних спортсменів. З перебігом робіт сьогодні, 22 квітня, ознайомився заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Міська влада робить все необхідне для розвитку дитячого футболу. Нагадаємо, раніше ДЮСШ «Металург» належала приватному власнику. У 2016 році рішенням сесії міськради була створена міська дитячо-юнацька спортивна школа «Металург Запоріжжя», до складу якої увійшов тренерсько-викладацький склад ліквідованої школи та її вихованці - 650 учнів. Відтоді їх кількість зросла майже вдвічі і склала 1450 спортсменів.

Починаючи з 2017 року й дотепер міська влада щорічно спрямовує кошти на розвиток інфраструктури та матеріально-технічної бази спортзакладу. Так, на початку 2020 року було придбано нерухоме майно за адресою: м. Запоріжжя, вул.12 Квітня, 2. Також вдалося замінити штучне покриття 4 футбольних майданчиків. Крім того, цьогоріч у березні розпочато ремонт спортивного залу ДЮСШ «Металург», адже вся будівля і спортивний зал зокрема перебували у занедбаному стані і вкрай потребували оновлень.

- Передбачається реконструкція стелі, стін, підлоги. Також тут будуть встановлені спеціальні бортики для того, щоб хлопці вдосконалювали навички відбивання м’яча. Там, де в нас стоятимуть ворота, будуть встановлені сітки, так звані уловлювачі м’ячів. Також ми плануємо прикрасити стіни графіті й поділити зал на дві функціональні зони, аби тут одночасно могли займатися кілька груп, - розповів директор ДЮСШ «Металург» Дмитро Запорожченко.

Планується, що вже у вересні заняття з футболу у відремонтованому залі відвідуватимуть юні спортсмени вікових категорій U6 - U12, фітнесу - U13-U17, які відстоюватимуть честь Запоріжжя на змаганнях всеукраїнського рівня. 

- На цей рік, за дорученням міського голови Володимира Буряка, маємо дуже амбітні плани стосовно розбудови інфраструктури дитячої футбольної школи «Металург». Нині триває капітальний ремонт спортивного залу, який довгий час не функціонував за своїм призначенням. По-друге, за тиждень починаємо ремонт вже останнього штучного поля з застарілим покриттям. Ми цього року теж його змінимо. Таким чином вже до 1 вересня матимемо відремонтований спортивний зал і всі штучні поля з оновленим покриттям на території дитячої спортивної школи «Металург», - розповів заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Також у планах – привести до ладу фасад будівлі і полагодити покрівлю. Загалом цьогоріч на оновлення та осучаснення спортивної школи з міського бюджету було спрямовано понад 7 млн грн.