Володимир Буряк розповів про плани розвитку електротранспорту у Запоріжжі

23.04.2021 12:45

Затвердження Програми розвитку та вдосконалення пасажирського транспорту. Внесення змін до бюджету міста, міських бюджетних програм, які стосуються продовження ремонтів у школі №53, Малій гуманітарній академії, виконання реконструкції Міського палацу дитячої та юнацької творчості. Виділення коштів на розробку техніко-економічного обґрунтування будівництва об’їзної дороги від Прибережної магістралі через Південний мікрорайон до автодороги Харків-Сімферополь-Алушта-Ялта. На початку сесії міської ради міський голова Володимир Буряк зупинився на деяких питаннях, які планується сьогодні розглянути.

Міський голова Володимир Буряк зазначив, що на сьогоднішній сесії міської ради планується затвердити Програму розвитку та вдосконалення пасажирського транспорту в місті на 2021-2023 роки. За попередні кілька років у цьому напрямку вдалося зробити досить багато. Придбано 95 великих автобусів, виготовлено 14 запорізьких трамваїв, закуповували європейські трамваї та тролейбуси. Придбання тролейбусів з автономним ходом дозволило відкрити два нових тролейбусних маршрути – один з’єднав острів Хортицю з центром міста, інший Хортицький район з Бородінським мікрорайоном.

Розвиток електротранспорту продовжать і цього року. Зокрема придбано 12 європейських трамваїв, які поступово виходять на маршрути, буде зібрано ще 3 запорізьких трамвая. Серед пріоритетів покращення якості обслуговування у приватному громадському транспорті та впровадження "Картки запоріжця". 

- Сьогодні в комунальному транспорті є можливість безконтактно оплатити проїзд, а також відслідковувати його рух у мобільному додатку. Надалі ми працюватимемо над створенням так званої «Картки запоріжця» та над покращенням якості обслуговування в приватному пасажирському транспорті, - сказав Володимир Буряк.