У Запоріжжі демонтують незаконні вивіски

27.04.2021 13:19

Продовжується боротьба з незаконно встановленими рекламними конструкціями та вивісками, які псують естетичний вигляд міста. Сьогодні, 27 квітня, без останньої зокрема залишився продуктовий магазин, розташований у прибудові до багатоповерхівки за адресою вул. Товариська, 37 а, що у Дніпровському районі.

У Запоріжжі продовжується робота з приведення до належного стану фасадів будівель, розташованих в межах історичних ареалів та у центрі міста – на проспекті Соборному. Підприємцям, які мають там магазини, роз’яснюють, як мають виглядати рекламні конструкції та вивіски, аби вони відповідали затвердженому «Коду міста».

Контроль посилено й в інших районах міста. Виявлені рекламні конструкції й вивіски вздовж центральних, магістральних вулиць демонтують, якщо вони так само не вкладаються у затверджену концепцію.

Так, у Дніпровському районі у прибудові за адресою вул. Товариська, 37 а із залученням підрядників та спецтехніки сьогодні зняли вивіску продуктового магазину. Решта підприємців спрацювали на совість і демонтували частину своїх конструкцій самотужки.

- Тут було засилля конструкцій, змонтованих на даху цієї прибудови. Їх зафіксували наші співробітники. Від місцевих мешканців надходило чимало скарг, достатньо обґрунтованих. Більшість цих конструкцій заважали проникненню денного світла у вікна , «блимали» вночі, тобто людям було не комфортно і це зрозуміло. Є також доручення доопрацювати інші вивіски, які тут є. Вони не погоджені і так само перекривають вікна житлових приміщень. Попри те, що це так званий спальний мікрорайон, наша робота з підприємцями дає свої плоди. От поруч є погоджена вивіска, яка достатньо цікава, не перекриває вікна житлових приміщень і не створює візуального шуму, - розповів в. о. головного архітектора міста Павло Назаренко.

Сьогодні підрядники попрацювали й у Хортицькому районі, за адресою Хортицьке шосе, 32 а – демонтували рекламні конструкції, розміщені на огорожі навколо спортивного майданчика.

Після проведених робіт демонтовані об’єкти зберігатимуться на території комунальних підприємств. Якщо з’явиться власник й надасть документи, що засвідчують наявність у нього відповідного права власності, їх повернуть – після компенсації витрат на демонтаж, транспортування та зберігання.