Рух комунального транспорту міста тепер можна відстежувати на Google Maps

29.04.2021 10:30

Відтепер запоріжці можуть відслідковувати рух комунального транспорту міста на Google Maps. GPS-дані щодо 28 автобусних, трамвайних і тролейбусних маршрутів оновлюються в режимі реального часу. Про це написав сьогодні на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» міський голова Володимир Буряк.

Щоб переглянути інформацію достатньо клікнути на назву зупинки. Володимир Буряк також нагадав, що час прибуття транспорту можна відстежувати і в мобільному додатку «Easy Way» та на екранах, встановлених на зупинках.

Зазначимо, у Запоріжжі вже кілька років успішно реалізується міська програма розвитку комунального громадського транспорту, розроблена за дорученням міського голови Володимира Буряка. Придбано 95 великих автобусів. Відкрито 10 нових маршрутів з автобусами великої місткості, які з’єднали «спальні» райони з центром міста. Закуплено 18 тролейбусів, у тому числі з автономним ходом. Це дозволило відкрити два нових тролейбусних маршрути - №1, який з’єднав о. Хортицю з центром міста, №2 - між Бородінським мікрорайоном та Хортицьким районом. У планах придбання додаткових автобусів, тролейбусів, а також електробусів у рамках співробітництва з міжнародними фінансовими організаціями.

Успішно впроваджується і програма міського голови Володимира Буряка «Запорізький трамвай». За попередні роки було виготовлено 14 запорізьких трамваїв на базі КП «Запоріжелектротранс», придбано 13 європейських трамвайних вагонів, виконувався і капітальний ремонт існуючого рухомого складу. Цього року було придбано ще 12 європейських трамваїв, тобто загалом їх стане 25. Також у 2021 році планується зібрати ще 3 запорізькі трамвая. У результаті планується повністю завершити оновлення існуючого трамвайного парку.

Однак розвиток комунального транспорту не обмежується оновленням рухомого складу. У комунальному громадському транспорті впроваджено систему безконтактної оплати проїзду. На низці зупинок громадського транспорту встановлено інформаційні табло, на яких відображається час прибуття комунального транспорту. Також тепер його рух можна відстежувати не лише в мобільному додатку «Easy Way», а й на Google Maps.