У Запоріжжі оновили площу Привокзальну

30.04.2021 12:20

Одна з візитівок Запоріжжя – площа Привокзальна - отримала нове обличчя після проведеного капітального ремонту. Територія за функціональним зонуванням поділена на дві частини. Роботи з реконструкції тротуару нині виконані в повному обсязі з обох боків.

Завдяки проведеній реконструкції площу Привокзальну вдалося облаштувати по-сучасному – з комфортом. Як розповів начальник відділу дорожньо-мостового господарства департаменту інфраструктури та благоустрою міськради Максим Кущенко, минулоріч із залученням підрядників будівельно-монтажні роботи були проведені з лівого боку площі Привокзальної, а цього року – з правого.

Загалом було перевкладено гранітний бортовий камінь, а також влаштовано основу під тротуарну плитку типу «Старе місто» сірого кольору. Для зручності пересування та користування зупинками людей з інвалідністю була вимощена тактильна плитка.

- З лівого боку також були встановлені антивандальні лави й урни. З правого – облаштовані дві зупинки громадського транспорту та павільйон, яким пасажири можуть скористатися, очікуючи громадський транспорт. Також у місці посадки пасажирів встановлені обмежувальні захисні стовпчики для підвищення безпеки. Встановлені й дорожні знаки, які позначать саме місця посадки громадян, також нанесена дорожня розмітка у місцях переходу через проїжджу частину. Знижено бортові камені для зручності пересування людей з інвалідністю, а також пасажирів з габаритними валізами і мам з дитячими візочками. Загалом роботи нині виконані на 100%, - додав Максим Кущенко.