У програмі «Черговий по місту» обговорили актуальні питання життєдіяльності міста

30.04.2021 15:21

Щочетверга в прямому ефірі програми «Черговий по місту» на телеканалі Z ведучий і представник місцевої влади обговорюють актуальні для міста теми. 29 квітня гість студії, заступник міського голови Запоріжжя Віктор Гординський, відповідав на питання запоріжців, які вони ставили телефоном прямого ефіру і в соціальних мережах.

За традицією програми спочатку гість зупинився на головних подіях, які відбувалися в Запоріжжі протягом тижня. Найбільш обговорюваними темами останнього часу стали сесія міської ради та засідання виконкому, де були прийняті одразу кілька важливих рішень, що стосуються життєдіяльності міста.

- Непростий був тиждень. Одне з важливих рішень - перегляд тарифів на проїзд у міському транспорті. І, на жаль, у зв'язку з ситуацією в цілому в країні стримувати їх більше не було можливості. Ми й так робили це досить довго. Так, у багатьох великих українських містах тарифи на проїзд в громадському транспорті зросли ще два-три роки тому. За цей час багато факторів, що впливають на ціноутворення, змінилися, що й вплинуло на зростання ціни, - пояснив заступник міського голови Запоріжжя Віктор Гординський.

Не обійшли тему поширення коронавірусу в місті. Так, за словами гостя студії, в Запоріжжі вдалося взяти епідситуацію під контроль, і тепер є всі шанси, що місто вийде з червоної зони найближчим часом.

- Але запоріжцям не можна втрачати пильність. Адже попереду великодні свята, тому, щоб попередити зростання захворюваності, кожен з нас повинен поводитися відповідально, - зазначив заступник міського голови.

Також в ході програми Віктор Гординський відповідав на запитання глядачів, які вони ставили телефоном і в соціальних мережах. Людей за традицією цікавили комунальні проблеми, благоустрій та медичне забезпечення.