Коли у Запоріжжі відкриють торговельно-розважальні центри та ресторани?

05.05.2021 10:15

Запоріжжя та Запорізька область, згідно з рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке приймається у Києві, продовжують залишатися у «червоній» зоні. Саме тому у місті продовжують діяти обмеження, які стосуються «червоної» зони. Зокрема щодо роботи кафе та ресторанів, які не можуть приймати відвідувачів, а лише здійснювати адресну доставку та працювати навинос, заборони приймати відвідувачів у торговельно-розважальних центрах. Це загальнодержавні вимоги, які місцева влада не має права порушувати. В іншому випадку винні у порушенні таких вимог можуть бути притягнуті до відповідальності, і стосується це не лише підприємців, а й представників органів місцевого самоврядування, якщо не будуть прийняті відповідні рішення на місцевому рівні.

Ресторани, кафе, торговельно-розважальні центри у Запоріжжі зможуть приймати відвідувачів лише після переходу регіону до «помаранчевої» або «жовтої» зони, зрозуміло з дотриманням карантинних обмежень. Про це повідомив заступник голови міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, начальник управління з питань попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради Віктор Закальський.

В умовах продовження карантинних обмежень в Україні діє кілька карантинних зон, до яких віднесені різні області. Поділ областей затверджується у Києві на загальнодержавному рівні Державною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Зокрема зараз в Україні діють «червона», «помаранчева» та «жовта» зони. До «зеленої» зони зараз не віднесена жодна область нашої держави.

Віктор Закальський нагадав, що згідно з рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Запорізька область продовжує залишатися у «червоній» зоні. На відміну від деяких сусідніх областей та міст, зокрема Дніпра та Дніпропетровської області.

- У Дніпрі зараз «помаранчева» зона, тобто діє інший рівень карантинних обмежень. У результаті, на відміну від Запоріжжя, кафе та ресторани, торговельно-розважальні центри там мають можливість приймати відвідувачів. Зрозуміло, за умови виконання карантинних вимог. Після переходу Запоріжжя до «помаранчевої» або «жовтої» зони ми також зможемо послабити карантинні обмеження. Зараз такої можливості немає, це буде порушення затверджених державою норм, - зазначив Віктор Закальський.