Запорізькі комунальники готують міські кладовища до поминальних днів

06.05.2021 16:35

Працівники спеціалізованого комунального підприємства «Запорізька ритуальна служба» упорядковують міські цвинтарі до поминальних днів.

У віданні СКП «Запорізька ритуальна служба» перебувають 20 кладовищ - 9 офіційних і 11 безгоспних. До днів пам'яті співробітники підприємства проводять комплекс робіт: від прибирання сміття до підвозу води.

З міських кладовищ були вивезені близько 615 тонн сміття, завезені близько 90 кубометрів води. Так, сьогодні на Капустяному кладовищі в Шевченківському районі співробітники СКП «Запорізька ритуальна служба» займаються благоустроєм - прибирають територію, вивозять сміття, прибирають доріжки.

В роботі задіяні представники ритуальної служби, спецтехніка, підрядні робітники комунальних підприємств «Зеленбуд» і «ЕЛУАШ».

Елуашівці допомогли зібрати та вивезти сміття з кладовищ. А представники КРБП «Зеленбуд» займаються традиційним благоустроєм братської могили біля меморіалу «Вічна пам'ять, вічна скорбота». Тут одне з найбільших поховань загиблих солдат Другої світової війни. Цього року на їх могилі з'являться 1700 нових квітів і рослин.

- Таким чином, СКП «Запорізька ритуальна служба» готує міські кладовища до поминальних днів. Завозиться вода, вивозиться сміття, проводяться роботи з благоустрою території, робітники впорядковують меморіали і братські могили. Тільки на Капустяному кладовищі треба охопити територію площею 65 га. Традиційно після зими роботи багато, але все встигнемо закінчити якраз до поминальних днів, - розповів юристконсульт СКП «Запорізька ритуальна служба» Олександр Кочетов.

Також запоріжців просять не забувати про карантинні обмеження в поминальні дні - носити маску, дотримуватися дистанції.