Володимир Буряк повідомив про послаблення карантинних обмежень у Запоріжжі

06.05.2021 17:45

Майже місяць Запоріжжя та Запорізька область, згідно з прийнятим у Києві рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, перебували у «червоній» зоні карантинних обмежень. Нарешті сьогодні було прийняте рішення, згідно з яким у Запоріжжі та Запорізькій області скасовуються обмеження «червоної» зони. Це дає можливість послабити карантинні обмеження у Запоріжжі. Про це повідомив міський голова Володимир Буряк на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук».

Міський голова наголосив, що це дає право з 7 травня відкрити у Запоріжжі заклади громадського харчування, магазини, ринки, торговельно-розважальні центри, спортивні зали, музеї, бібліотеки тощо. Вони матимуть право працювати з дотриманням карантинних вимог. Громадський транспорт вже завтра зможе перевозити пасажирів без наявності довідок, але як і раніше в захисних масках і не більше ніж за кількістю місць для сидіння. З 11 травня планується також відновити очне навчання у школах.

Володимир Буряк подякував всім, хто своїми діями робив все можливе для того, щоб Запоріжжя вийшло з «червоної» зони, закликав запоріжців і далі дотримуватись карантинних вимог, щоб місто більше не потрапляло до «червоної» зони.

Нагадаємо, з 9 квітня Запоріжжя перебувало у «червоній» зоні. Відповідне рішення на засіданні у Києві прийняла Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На виконання рішення Державної комісії та Постанови Кабінету Міністрів України у Запоріжжі були впроваджені карантинні обмеження «червоної» зони. Вони стосувалися роботи шкіл, громадського транспорту, закладів громадського харчування, культури, торгівлі і так далі. Згідно з державними нормами ці обмеження мали бути обов’язково впроваджені. Послабити їх можна було лише після виходу міста з «червоної» зони, що й відбудеться з 7 травня.

Міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій вже затвердила протокол щодо скасування на території Запоріжжя обмежень "червоної" зони, з яким можна ознайомитися за посиланням.