На вулиці 12 Квітня асфальтують дорогу

07.05.2021 13:30

В центрі Запоріжжя, на вулиці 12 Квітня, завершують ремонт дороги. Сьогодні фахівці КП «ЕЛУАШ» вже вкладають новий асфальт.

Ремонтні роботи тривають на ділянці між проспектом Соборним та вулицею Перемоги. Старе покриття тут було в незадовільному стані, саме тому жителі навколишніх будинків звернулись до міського голови Запоріжжя з проханням виконати тут ремонт. За дорученням Володимира Буряка на сесії міської ради виділили додаткові кошти на заміну асфальту.

Ремонтні роботи на ділянці стартували 5 травня. За два дні фахівці КП «ЕЛУАШ» виконали демонтаж старого покриття та обробили проблемні ділянки. Вже сьогодні на вулиці вкладають новий асфальт.

- Загалом тут планується замінити близько 2 тисяч квадратних метрів дорожнього полотна. Буде використано майже 300 тонн асфальтобетону марки "Б". Паралельно також триває ямковий ремонт частини цієї вулиці площею 150 квадратних метрів. Фахівці вкладають новий шар асфальту товщиною 7 сантиметрів. Після проходження котка та додаткового укочування він якраз досягне запланованої відмітки – 6 см асфальтобетону, - розповів начальник ДЕД №2 КП "ЕЛУАШ" по Вознесенівському району Максим Кікош.

На ділянці працюють 15 одиниць спеціальної техніки та 14 робітників. На час виконання робіт частково обмежений рух автотранспорту вулицею. Так, перекрита ділянка від вулиці Л. Жаботинського до проспекту Соборного. Після вкладання асфальту її відкриють для проїзду, натомість буде перекрита наступна ділянка. Роботи з асфальтування цієї ділянки дороги планується завершити вже сьогодні.