В Олександрівському районі лагодять дитячі майданчики

13.05.2021 12:10

Так, роботи з приведення до ладу ігрових елементів дитячих майданчиків нині тривають в сквері Олександрівському. Працівники підрядної організації ремонтують пошкоджені деталі металевих конструкцій та фарбують поверхні.

Загалом на обліку в Олександрівській районній адміністрації 129 дитячих майданчиків. Саме вони є улюбленим місцем дозвілля багатьох дітей. Аби попередити травмування щорічно на початку теплого сезону їх оглядають та перевіряють на стійкість стан кріплень і сидінь.

- Районна адміністрація здійснює об’їзд, огляд, виявлення дефектів на цих підпорядкованих майданчиках і проводить тендер на виконання робіт, які включають усунення несправностей, приведення до ладу цих майданчиків. Адже більшість стають несправними через неправильну експлуатацію, вандалізм, випадки якого останнім часом почастішали. Ось, буквально на одному з тутешніх майданчиків вчора була зламана гойдалка. Підрядники її демонтують, полагодять і привезуть назад вже цілу, - зазначив голова Олександрівської райадміністрації Валерій Мостовий.

У сквері Олександрівському розташовані три дитячих майданчика і один спортивний, пристосований для занять фізичною культурою людьми з інвалідністю.

Цьогоріч у районі планується привести до ладу 24 дитячих майданчика – ті, які потребують проведення ремонтних робіт. На це з міського бюджету виділені 562 тисячі гривень.

Представники районної адміністрації звертаються до батьків з проханням пояснювати дітям, як поводитися на майданчиках, а також закликають запоріжців не псувати їх конструкції.