Бригади косарів вийшли на міські газони

14.05.2021 14:35

Комунальне підприємство «Запоріжремсервіс» з 26 квітня розпочало покіс трав на прибудинкових територіях. Сьогодні косарі підприємства працювали в районі проспекту Соборного - у дворах будинків від вулиці Якова Новицького до вулиці Лермонтова.

За підприємством «Запоріжремсервіс» у Вознесенівському районі закріплено 367 багатоповерхових будинків. У весняно-літній період, крім комплексного прибирання під'їздів і прибудинкової території, до переліку обов'язкових робіт додається покіс трави.

У Вознесенівському районі це завдання закріплене за 3 бригадами косарів. За словами комунальників, за день вони скошують траву на території близько 8 тисяч квадратних метрів. Всього на сьогоднішній день вже оброблено 120 тисяч квадратних метрів на 114 прибудинкових територіях. В цілому планується охопити покосом 300 тисяч квадратних метрів.

- Покіс трави - це сезонний вид робіт, що важливий не тільки для охайності прибудинкових територій, а й тому, що багато містян страждають на алергію через цвітіння трав, особливо таких карантинних рослин як амброзія. Ми вже склали план, за яким ідемо. Тому до самої осені будемо працювати в посиленому режимі, - розповіла менеджер (управитель) житлових будинків виробничого відділу №1 КП «Запоріжремсервіс» Надія Борискіна.

Дощі можуть ускладнювати роботу косарів, а через зливи робота взагалі припиняється. Тому, поки погодні умови сприятливі, працівники намагаються встигнути обробити якомога більше території, де вже високо піднялася весняна трава.